Ο Ξενιάδης γράφει και ο Μελισσανίδης «λέει»

09:51 13/1/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Για... γύρω γύρω όλοι από τη Morgan Stanley βρίσκονται στην ΑΕΚ, με την τοποθέτηση του Βασίλη Ξενιάδη, χθες μέσω Facebook ότι θα πάει απευθείας στην Αγγλική τράπεζα να δεσπόζει στο ρεπορτάζ, το οποίο γράφει:

"Επειτα από την αποκάλυψη της σύμβασης, ακόμα και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται τον καθοριστικό ρόλο της Morgan Stanley στις μελλοντικές εξελίξεις της ΑΕΚ. Δίχως την έγκριση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ιδιοκτησιακή αλλαγή, ουδεμία μετοχική μεταβολή, που θα κριθεί πως πλήττει τα συμφέροντά της.

Οπως συνέβη δηλαδή το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Morgan Stanley μπλόκαρε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε επιχειρηθεί, ώστε να περάσει το πακέτο μετοχών του κ. Παππά προς τους «Supporters». Γίνεται ξεκάθαρο πλέον πως η Morgan Stanley είναι κάτοχος σχεδόν του συνόλου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με δύο τρόπους:

1. Εάν οι μέτοχοι της εταιρείας αποφασίσουν να εξοφλήσουν το δάνειο. Φαντάζει απίθανο, δεδομένου πως οι μέτοχοι δεν επιθυμούν να αναλάβουν άλλες υποχρεώσεις της ΑΕΚ (κι ας τις δημιούργησαν οι ίδιοι) και γι' αυτό έχουν σταματήσει να καλύπτουν τις δόσεις με αποτέλεσμα η οφειλή να αποδειχθεί υπερήμερη.

2. Να βρεθεί κάποιος επενδυτής, που, αφού έρθει σε συνεννόηση με τη Morgan Stanley για την αποπληρωμή της οφειλής -ενδεχομένως με κάποιο «κούρεμα» που θα προκύψει έπειτα από νέα συμφωνία- να παραλάβει τις μετοχές της ΑΕΚ, όντας αυτόματα ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρείας.

Μέχρι να συμβεί κάποια από τις δύο συνθήκες, πάντως, η Morgan Stanley είναι το «κλειδί» των εξελίξεων στην ΑΕΚ. Καμία ουσιαστική κίνηση δεν μπορεί να συμβεί δίχως την έγκρισή της. Και είναι σαφές πως όλοι επιθυμούν να τη προσεγγίσουν, ώστε να βρουν τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις μαζί της. Δεν είναι τυχαίο πως προς τα εκεί στρέφονται μέτοχοι, διοίκηση, υποψήφιοι χρηματοδότες, προσδοκώντας να βρεθεί λύση.

Με το χρέος του δανείου να αποτελεί «δαμόκλειο σπάθη» που κρέμεται πάνω από το κεφάλι της ΑΕΚ, με την Ενωση να είναι σιδεροδέσμια αυτής της σύμβασης που υπογράφηκε το 2006, καθίσταται σαφές πως τα πάντα εξαρτώνται από τη Morgan Stanley. Αναδεικνύοντας ακόμα μια τεράστια «τρύπα» με την οποία άφησαν χρεωμένη την ΑΕΚ οι μέτοχοι του 2004.
Αμεσα ενδιαφερόμενοι για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Morgan Stanley είναι τα μέλη της νυν μετοχικής ομάδας της ΑΕΚ. Εστω κι αν στην ΠΑΕ υποστηρίζουν πως οι επτά μέτοχοι (Νοτιάς, Παππάς, Νικολαΐδης, Κανελλόπουλος, Κούλης, Γκούμας, Θανόπουλος) δεν έχουν ευθύνη πέραν του ενέχυρου των μετοχών τους, είναι σαφές πως υφίσταται ηθική δέσμευση.

Αλλωστε, αν δεν ήταν ο Νάσος Θανόπουλος και οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, η σύμβαση δύσκολα θα είχε υπογραφεί ακόμα και με τα δεδομένα της εποχής (είχε θεωρηθεί, άλλωστε, μεγάλη επιτυχία της τότε διοίκησης). Η θέση της πλευράς του υποψήφιου επενδυτή Βασίλη Ξενιάδη ήταν ξεκάθαρη όπως εκφράστηκε μέσω του «Goal» στη συνέντευξη των νομικών του εκπροσώπων κ. Δεληκωστόπουλου και Σι

Keywords
Τυχαία Θέματα