Ο Τσίπρας και ο... Ολάντ-ρεου

11:43 22/5/2012 - Πηγή: AEK365

Αρνητικές εντυπώσεις στον διεθνή Τύπο προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από το Παρίσι με τον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται κατά του νέου Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, αποκαλώντας τον "Ολαντ-ρέου".

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέχασε την άρνηση του Ολάντ να τον δεχτεί στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

να τονίζει: "Σε ότι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό. Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν μετεκλογικά, διότι αν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλαν όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική".
Όμως ο Τσίπρας συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους την επίθεση του στον Γάλλο πρόεδρο εμπλέκοντας και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας: "Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα".
Η επίθεση Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ προκάλεσε και την αντίδραση της ΝΔ, με τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει: "Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κ. Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον Ολαντ-ρέου και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του γάλλου προέδρου. Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής".

Keywords
Τυχαία Θέματα