Ο τραυματισμός του Ανάκογλου αλλάζει τα σχέδια

20:50 1/10/2013 - Πηγή: AEK365

Το σοκ με τον τραυματισμό του Δημήτρη Ανάκογλου, σε πρώτη φάση έχει ξεπεραστεί, καθώς η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο νεαρός άσος, στέφθηκε με επιτυχία. Πλέον ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στα γήπεδα, ωστόσο μέχρι τότε ο Τραϊανός Δέλλας καλείται να αντικαταστήσει έναν από τους πιο ποιοτικούς και βασικότατους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για έναν Έλληνα παίκτη, που σημαίνει

ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παίξει στη θέση του κάποιος ξένος.

Συγκεκριμένα, ο Τραϊανός Δέλλας θα μπορουσε κάλλιστα να δοκιμάσει το 4-3-3, που χρησιμοποίησε στο ματς με τη Ραφήνα και να αντικαταστήσει τον Ανάκογλου με τον Πόποβιτς. Ένα ιδανικό σενάριο για τον προπονητή και την ΑΕΚ. Ο Κροάτης επιθετικός μπορεί με την εμπειρία του και τα προσόντα του να καλύψει αυτό το κενό -παρότι δεν είναι η θέση του- ωσότου επιστρέψει ο Ανάκογλου, ωστόσο εκεί θα τεθεί σοβαρό θέμα για το ποιος από τους ξένους που αγωνίζονται στην ενδεκάδα, θα καθίσει στην... εξέδρα. Μία επιλογή θα ήταν ο Ρενάλντο Ράμα (αφού Κορδέρο, Ντακόλ και Μπρέσεβιτς δεν μπορούν να μείνουν εκτός αποστολής), ωστόσο η ΑΕΚ δεν έχει άλλες λύσεις για το άκρο της επίθεσης (στα αριστερά παίζει ο Ράμα και ο Πόποβιτς), ενώ δεν θα μένει ποτέ... χώρος και για τον Τσιρίλο.

Επίσης, μία ακόμα λύση θα ήταν η προώθηση των Γεωργέα και Ρόβα, στη μεσαία γραμμή, για να πλαισιώσουν τον Κορδέρο και να σχηματίσουν την τριάδα. Είτε με τον «Φούλη» ως κόφτη, είτε με τον Ρόβα. Όμως σε μία τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για ένα άκρως συντηρητικό σχήμα, με 6 αμυντικογενείς παίκτες (μαζί με την τετράδα της άμυνας), που σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσει το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ΑΕΚ και να βλέπει ο κόσμος που θα πηγαίνει στο γήπεδο.

Με βάση τα παραπάνω, όλα συνηγορούν στην αλλαγή του συστήματος και στην επαναφορά του 4-2-3-1. Εκεί όπου θα χρειάζεται ένας «καθαρός» αμυντικός μέσος για να πλαισιώνει τον Κορδέρο (είτε ο Γεωργέας, είτε ο Ρόβας) στον άξονα, την στιγμή που στην επίθεση υπάρχουν πολλές επιλογές, αφού ο Δέλλας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μία τετράδα με τους Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ράμα ή Πόποβιτς και Πλατέλλα. Παράλληλα, αν θελήσει να... ανοίξει μία θέση ξένου, για τον Μπρούνο Τσιρίλο, έχει κάποιες λύσεις από τους νεαρούς παίκτες (όπως ο Γροντής) που έρχονται συνήθως από τον πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα