«Ο Τουρέ αν δεν ήταν Αφρικανός, θα έλεγαν πως είναι ο καλύτερος στον κόσμο»

13:04 4/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάγια Τουρέ είναι από τους πρωταγωνιστές στην εφετινή πορεία της Μάντσεστερ Σίτι και στον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ πέτυχε το 17ο γκολ του στην σεζόν με τον Σαμίρ Νασρί να υποστηρίζει πως αν ο Ιβοριανός μέσος δεν ήταν Αφρικανός τότε όλοι θα έλεγαν πως είναι ο καλύτερος στον κόσμο.
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θέλησε να στηρίξει τον συμπαίκτη του και σε δηλώσεις τόνισε: "Αν δεν ήταν Αφρικανός, όλοι θα έλεγαν πως είναι ο καλύτερος μέσος του κόσμου. Μπορεί να κάνει τα πάντα, να σκοράρει, να παίξει

στην άμυνα, στην επίθεση. Όταν παίρνει την μπάλα είναι παντοδύναμος. Πρέπει απλά να θαυμάζεις τον τρόπο που παίζει, επειδή είναι ένας σπουδαίος παίκτης.
Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, επειδή είναι φίλος μου, αλλά για εμένα είναι στους τρεις καλύτερους μέσους του κόσμου. Φυσικά μετρά εις βάρος του, το γεγονός ότι είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού. Αν ήταν Αργεντινός ή Βραζιλιάνος, όλοι θα μιλούσαν για εκείνον.
Είναι μερικοί Βραζιλιάνοι ή Αργεντινοί, που δεν θέλω να πω τίποτα άσχημο, αλλά απλά επειδή είναι από αυτές τις χώρες πληρώνουν για αυτούς 40 και 50 εκατομμύρια λίρες.
Ένας τύπος σαν τον Γιάγια, έχει κερδίσει τα πάντα, είναι πάντα εκεί. Πες μου έναν αμυντικό μέσο που μπορεί να βγει μπροστά, όπως αυτός και να σκοράρει 16 ή 17 γκολ την σεζόν. Πες μου έναν και μετά μπορούμε να μιλήσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα