Ο Θεός της μπάλας γίνεται 54 ετών (VIDEOS)

11:50 30/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν 30 Οκτωβρίου 1960 όταν η οικογένεια Μαραντόνα αποκτούσε τον μικρό Ντιέγκο στην περιοχή του Λανούς στο Μπουένος Άιρες. Φυσικά, δεν μπορούσε να φανταστεί πως το νεογέννητο αγόρι της θα εξελισσόταν στον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ποτέ αυτός ο πλανήτης.
Ο Μαραντόνα κατάφερε να συσπειρώσει ένα ολόκληρο έθνος γύρω από τη... στρογγυλή θεά και να το οδηγήσει στην ψυχική ανάταση με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986. Του Μουντιάλ που ουσιαστικά «καθάρισε» μόνος του τραβώντας από... το χέρι, το δικό του ή του Θεού το ίδιο κάνει άλλωστε, την Αργεντινή.
Ο «Ντιεγκίτο»

οδήγησε τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας και στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, δίχασε τους... γείτονες στο Μουντιάλ της Ιταλίας και δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για τη δράση της καμόρα στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τα... μεγάλα κεφάλια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά και για τον Πελέ, ενώ λατρεύει όσο τίποτα άλλο τη μπάλα, τις όμορφες γυναίκες, τη Μπόκα Τζούνιορς και φυσικά την «Αλμπιτσελέστε»...
Η πορεία του στο ποδόσφαιρο γνωστή και δεν χρειάζονται πολλές και κουραστικές αναφορές στα κατορθώματά του.
Γιατί πολύ απλά, ο Μαραντόνα είναι ένας, μοναδικός κι ανεπανάληπτος. Όπως κι ο Θεός είναι ένας, έτσι κι ο Ντιέγκο δεν πρόκειται να βρει μιμητή... στον αιώνα τον άπαντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα