Σοκ για τη Σίτι

16:43 14/3/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 1-0
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Η υπόθεση τίτλος για τη Σίτι δείχνει να απομακρύνεται μετά από την ήττα κόντρα στην Μπέρνλι (1-0) ενώ η Άρσεναλ καραδοκεί για τη 2η θέση.

Καλύτερη ήταν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Μπέρνλι, η οποία δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Σίτι, αλλά τόσο το σουτ του Ινγκς στην αρχή, όσο και η κεφαλιά του Μι στο 12' δεν βρήκαν στόχο. Οι «πολίτες» δεν πατούσαν καλά στο χορτάρι και στα μισά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία ευκαιρία, με τον Μπαρνς.

Μετά το 25λεπτό

το ματς «άναψε», με τον Χίτον να λέει δύο φορές όχι σε Τζέκο και Αγουέρο, και τον Άρφιλντ στην επόμενη φάση να έχει ένα καλό σουτ πάνω στον Χαρτ. Η Σίτι είχε αναλάβει τα ηνία στο παιχνίδι και στο 34' απείλησε ξανά με τον Σέρχιο Αγουέρο. Η ανωτερότητα των πρωταθλητών Αγγλίας, που είχαν ποσοστά κατοχής μπάλας κοντά στο 70%, δεν καρποφόρησε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, με τη Σίτι να έχει μια εξαιρετική ευκαιρία στο 51' να πάρει το προβάδισμα, αλλά τον Σίλβα να την σπαταλά. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Μπέρνλι να απειλήσει, με το σουτ του Μπόιντ να περνά ελάχιστα εκτός εστίας.

Τέλια ο μέσος της Μπέρνλι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς! Μετά από εκτέλεση φάουλ ή μπάλα έφτασε στον Μπόιντ, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Χαρτ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Σον Ντάις! Ο Πελεγκρίνι πέρασε αμέσως στον αγώνα τον Μπονί, με τον Ιβοριανό φορ να έχει δύο καλές στιγμές στο 72' και το 76', αλλά σε αμφότερες νικήθηκε από τον Χίτον!

Στα τελευταία λεπτά η Σίτι πίεσε για το γκολ, αλλά ο Αγουέρο δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει στο 81'. Στο φινάλε οι «πολίτες» ζήτησαν πέναλτι στην ανατροπή εντός περιοχής του Ζαμαπλέτα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί τα παιχνίδι.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι, Τζόουνς, Άρφιλντ, Μπόιντ, Βόουκς (86' Γουόρντ), Ινγκς (93' Ριντ), Μπαρνς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ (82' Λάμπαρντ), Νάβας, Σίλβα (74' Γιόβετιτς), Τζέκο (63' Μπονί), Αγουέρο

ΛΕΣΤΕΡ-ΧΑΛ: 0-0
Γήπεδο: King Power Stadium

Στο 0-0 κόλλησαν Λέστερ και Χαλ και βγήκαν και οι δύο χαμένες.


Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την επιθετική τους παρουσία στα πρώτα λεπτά, με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στην φιλοξενούμενη Χαλ. Ο Ελμοχαμάντι σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Νίκιτσα Γέλαβιτς... κατάφερε να μην σκοράρει κλωτσώντας χορτάρι.

Στο 25' ο Γέλαβιτς κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ στον Νταμ Εντόι.

Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο ο Αντρέι Κράμαριτς ήταν πρωταγωνιστής σε δύο περιπτώσεις, κάνοντας κακό τελείωμα στο 34ο λεπτό και σουτάροντας αρκετά εκτός στο 37ο.

Στο δεύτερο μισό οι «αλεπούδες» μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να γίνου απειλητικές. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο είδε προσπάθειά του να σταματά στα σώματα, ενώ οποιαδήποτε ενέργεια των συμπαικτών του δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα πράγματα έγιναν φαινομενικά πιο εύκολα για τους γηπεδούχους στο 72', με τον Τομ Χάντλστοουν να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς, αυτή τη φορά για μαρκάρισμα στον Βάρντι, και να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα έμοιαζε σαν να μην έχει καμία σημασία.

Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου ο Βάρντι έκανε πολύ ωραία ενέργεια ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους, όμως ο Νιούτζεντ δεν μπόρεσε να του χρεώσει την ασίστ και να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι.

ΛΕΣΤΕΡ: Σβάτσερ, Ντε Λε (76' Λόρενς), Μόργκαν (84' Νιούτζεντ), Χουτ, Άπσον, Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βάρντι, Κράμαριτς (61' Ουγιόα)

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Ρόμπερτσον (79' Μέιλερ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ραμίρες (85' Ερνάντες), Εντόι, Γέλαβιτς (78' Κουίν)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-0
Γήπεδο: Χόθορνς

Νίκη παραμονής για τη Γουέστ Μπρομ που επικράτησε με 1-0 της Στόουκ.

Η Στόουκ δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ. Κι εφόσον οι «baggies» έψαχναν ένα ξέσπασμα μετά τις δύο σερί ήττες από την Άστον Βίλα και από το 20ο λεπτό απέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε κεφαλιά του Ιντέγιε από σέντρα του Γκάρντνερ. Βέβαια, στο γκολ έχει μεγάλη ευθύνη ο Μπάρντσλεϊ για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το μαρκάρισμα... Η ομάδα του Πιούλις ήταν πολύ καλύτερη και δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τη Γουέστ Μπρομ και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να χτυπήσει ο Μπεν Φόστερ στο γόνατο, να αντικατασταθεί από τον Μπόας Μίχιλ και να ανεβάσει τον ρυθμό η Στόουκ για να εκμεταλλευτεί τον «κρύο» πορτιέρο, μήπως και καταφέρει να απειλήσει. Στο 68' ο Ιντέγιε είχε μια σπάνια ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι από κοντινή απόσταση όμως ο Μπέγκοβιτς έπεσε και έσωσε για την Στόουκ, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, δίχως όμως να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο το προβάδισμα της Γουέστ Μπρομ.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ (65' Μίχιλ), Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Σεσενιόν, Φλέτσερ, Γκάρντνερ, Μόρισον, Μπεραΐνο (90' + 5' Μπερντ), Ιντέγιε (90' Όλσον)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς (45' Κάμερον), Ενζονζί, Γουέλαν, Γουόλτερς (68' Ντιούφ), Άνταμ, Μόουζες (58' Αρναούτοβιτς), Κράουτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 0-4
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Τεράστιο διπλό με 4-0 πανηγύρισε η Άστον Βίλα μέσα ση έδρα της Σάντερλαντ και πήρε βαθειά ανάσα.

Και όμως το κατάφερε και αυτό ο Τιμ Σέργουντ. «Διέσυρε» την αντίπαλό του από το πρώτο ημίχρονο! Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το 4-0 της Άστον Βίλα με το πέρας των πρώτων 45 λεπτών; Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον νέο τεχνικό των «χωριατών», καταπληκτική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» και μια Σάντερλαντ να... παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο!

Κάθε «κατεβασιά» των φιλοξενούμενων... μύριζε ευκαιρία. Προς ικανοποίησή τους, οι τέσσερις από αυτές μετετράπησαν σε γκολ, δίνοντας από το 44' διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Η έκβαση που θα έπαιρνε το ματς είχε φανεί από το νωρίς. Μόλις στο 16' ο Κριστιάν Μπεντεκέ έγραψε το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αγκμπονλαχόρ να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο ίδιος παίκτης στο 37' εκμεταλλεύτηκε τα κενά της τραγικής σήμερα αμυντικής γραμμής της Σάντερλαντ και έδωσε αέρα τριων τερμάτων στην ομάδα του, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Βέλγος- με το δεύτερο του προσωπικό γκολ σήμερα- διαμόρφωσε το 4-0.

Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, οι οπαδοί άρχισαν τις μουρμούρες για τον Πογιέτ, ενώ πολλοί αποχώρησαν από το γήπεδο πριν τελειώσει καν το ημίχρονο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι εκνευρισμένοι φίλοι της Σάντερλαντ άρχισαν να αποδοκιμάζουν από κοντινή απόσταση τον έμπειρο προπονητή, αναγκάζοντας την ασφάλεια του σταδίου να επέμβει!

Ενδεικτικό του ότι οι γηπεδούχοι τα... είχαν χαμένα, το απίστευτο σκηνικό που συνέβη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Σεμπάστιαν Λάρσον δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους (ορισμένα Μέσα λένε ότι ίσως χρειάστηκε να τον ελέγξουν οι γιατροί για τυχόν πρόβλημα) και η ομάδα του ξεκίνησε με δέκα παίκτες! Ο Σουηδός... θυμήθηκε να μπει τρία λεπτά μετά!

Κατά τ'αλλα, η Βίλα μπήκε ξανά δυνατά και επιχείρησε να σημειώσει και πέμπτο γκολ, όμως στην αρχή η προσπάθεια του Ενζόγκμπια δεν βρήκε στόχο. Η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κυκλοφορεί τη μπάλα. Φάνηκε από ένα σημείο και έπειτα ότι οι ποδοσφαιριστές περίμεναν να τελειώσει το ματς και δεν κυνήγησαν μετά μανίας το επόμενο γκολ, με το 4-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο' Σέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Ρόντγουελ, Μπρίτκατ, Λάρσον, Άλβαρεζ (46' Γουίκαμ), Ντεφό, Φλέτσερ (83' Γκρέιαμ)

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπακούνα, Οκορέ, Κλαρκ (64' Σάντσες), Λόουτον, Κλέβερλι, Ντελφ, Ενζόμπια (79' Βέιμαν), Σινκλέρ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ (83' Μέρφι)

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 3-0
Γήπεδο: Emirates

Στον ένα βαθμό πλησίασε τη Σίτι (ένα ματς λιγότερο) η Άρσεναλ που κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Γουέστ Χαμ.

Πίεση ψηλά, υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας και μια εξαιρετική χαμένη ευκαιρία από τον Γουόλκοτ που καθυστέρησε στο 5' να πλασάρει ολομόναχος απέναντι από τον Αντριάν είχε το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι όμως και λύσεις για να βρεθεί με καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ μπροστά από την εστία του Αντριάν. Προσωρινά απάντησε στις καλές στιγμές η Γουέστ Χαμ με ωραίο μονοκόματο σουτ του Νόλαν στο 22' από σέντρα του Τζάρβις από αριστερά, ενώ ο Ράμσεϊ προσπάθησε να σκοράρει με το γόνατο, για να δει τον Αντριάν να διώχνει με ωραία επέμβαση. Ο πορτιέρο των «σφυριών» ήταν αυτός που κρατούσε το σκορ στο 0-0, μέχρι να έρθει ο Ζιρού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και με ωραίο αριστερό σουτ να δώσει το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες».

Η απόδοση της Άρσεναλ στην επανάληψη έπεσε αισθητά και αυτή της Γουέστ Χαμ έγινε καλύτερη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν την αντίπαλη εστία και να προσπαθούν ώστε να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» το είχαν πάρει πλέον πιο χαλαρά έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Την ίδια στιγμή που η ομάδα του Άλαρνταϊς είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε, οι παίκτες του Βενγκέρ έβρισκαν διαδρόμους για να τρέξουν στην αντεπίθεση όποτε έκλεβαν τη μπάλα και φάνηκε να τους λείπει μια καλή τελική πάσα σε κάθε προσπάθειά τους. Όλα τελείωσαν στο 81ο λεπτό από εξαιρετική συνεργασία των Ζιρού και Ράμσεϊ και γκολ του Ουαλού για το 2-0! Πραγματικά υπέροχη συνεννόηση των δύο, με τον Γάλλο να κάνει πρώτα προσποίηση αφήνοντάς του τη μπάλα κι έπειτα να του «σερβίρει». Το κερασάκι στην τούρτα, ξανά με ωραία συνεργασία, έβαλε ο Φλαμινί με πλασέ σε κενή εστία

ΆΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Γουόλκοτ (72' Καθόρλα), Εζίλ (83' Φλαμινί), Σάντσες (65' Γουέλμπεκ), Ζιρού

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν, Κόλινς, Κουγιατέ, Κρέσγουελ, Νομπλ (82' ντε Καρβάλιο), Σονγκ, Ντάουνινγκ, Νόλαν, Τζάρβις (75' Αμαλφιτανό), Σακό

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΚΠΡ: 3-1
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Νίκη παραμονής για την Πάλας που επικράτησε με 3-1 της ΚΠΡ και ουσιαστικά την καταδίκασε.

Μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, για να ακολουθήσουν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά των γηπεδούχων για να γίνει το 1-0.

Τελικά αυτό συνέβη στο 21', με τον Γουίλφριντ Ζαχά να ακολουθεί την ωραία κίνηση της ομάδας του και με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι (με το οποίο συγκρούστηκε) να ανοίγει το σκορ. Οι «αετοί» απέκτησαν άνεση στο χορτάρι και παρέμειναν ψηλά κάνοντας διαρκώς αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Γκριν.

Στο 41' η πίεση ανταμείφθηκε με τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του παίρνοντας κοντινό «ριμπάουντ» σε απόκρουση του τερματοφύλακα της ΚΠΡ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζόελ Γουόρντ σημείωσε το πρώτο τέρμα του με την φανέλα του συλλόγου, δοκιμάζοντας σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε εντός της εστίας για το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο παραγωγικό με το πρώτο, καθώς η Κρίσταλ Πάλας αρκέστηκε στο προβάδισμά της και δεν κυνήγησε με αξιώσεις κάποιο ακόμη τέρμα, ενώ από την δική της μεριά η ΚΠΡ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Σπερόνι στο 72' με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Τσάρλι Όστιν, να στέλνει πάνω του την μπάλα με το κεφάλι.

Στο 83' ο Ματ Φίλιπις διαμόρφωσε το τελικό 3-1 βάζοντας υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, αλλά και του μήνα, νικώντας τον Σπερόνι με σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της σέντρας! Ο σκόρερ των Ρέιντζερς δοκίμασε και στο 88' την τύχη του, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντελάνεϊ, Νταν, Κέλι, ΜακΆρτερ, Λέντλεϊ, Πάντσεον (56' Γκέιλ), Ζαχά (57' Μαριάπα), Μπολάσι, Μάρεϊ (80' Σανογκό)

ΚΠΡ: Γκριν, Φέρλονγκ (46' Χιλ), Κόκερ, Ονουόχα, Γιάνγκ, Ράιτ - Φίλιπς, Σάντρο (84' Κράνιτσαρ), Χένρι, Φίλιπς (85' Γκρέκο-Κοξ), Όστιν, Τααράμπτ

Keywords
Τυχαία Θέματα