Ο θάνατός σου, η ζωή μου…

02:56 22/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-6ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΓΗΡΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ: 1-0
Γήπεδο: Arena Pantanal

Κι όμως είναι γεγονός... Η Νιγηρία πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998, καθώς επικράτησε με 1-0 της Βοσνίας και την έστειλε σπίτι της. Στην επόμενη φάση οι Νιγηριανοί αν δεν κερδίσει το Ιράν

τη Βοσνία ή αν πάρουν εκείνοι βαθμό (ή βαθμούς) κόντρα στην Αργεντινή.

Σφαγιαστική η διαιτησία κατά της Βοσνίας, καθώς της ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ντζέκο, ενώ και το γκολ της Νιγηρίας είναι πιθανό να προήλθε από επιθετικό φάουλ.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και είχε γρήγορο ρυθμό και στο 7ο λεπτό ο Οντεμβίγκι εκτέλεσε όμορφα το φάουλ, η μπάλα βρήκε λίγο και στο τείχος και πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο 8' οι Βόσνιοι βγήκαν όμορφα μπροστά και ο Μπέσιτς έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, χωρίς να βρει όμως στόχο. Στο 11' ο Μίκελ έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 14' ήταν η σειρά του Ονάζι να σουτάρει από μακριά, με τον Μπέγκοβιτς να μαζεύει με διπλή προσπάθεια. Στο 20ο λεπτό ακυρώθηκε με οφσάιντ, κανονικότατο γκολ του Έντιν Ντζέκο, ενώ στο 22' ο Χαΐροβιτς συνέκλινε από δεξιά κι έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Ενιεάμα μπλόκαρε. Στο 24ο λεπτό ο Ντζέκο έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας της Νιγηρίας κι έκανε το σουτ, αλλά ο Ενιεάμα έδιωξε όμορφα σε κόρνερ, ενώ στο 27' ο Πιάνιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Ενιεάμα να διώχνει δύσκολα. Και τελικά στο 29ο λεπτό, ο Εμενίκε έφυγε από δεξιά, ξέφυγε ίσως και με φάουλ από τον Σπάχιτς κι έκανε το γύρισμα στην περιοχή, απ' όπου ο Οντεμβίγκι με πλασέ άνοιξε το σκορ. στο 38ο λεπτό ο Μούσα μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε, ενώ στο 40' το μακρινό σουτ του Μεντούνιανι πέρασε λίγο άουτ. Στο 44ο λεπτό ο Πιάνιτς έκανε από δεξιά το γύρισμα στον Ντζέκο, που σούταρε με τη μία και είδε την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 55ο λεπτό ο Μπαματούντε έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 61' ο Μίκελ έκανε το σουτ, με τον Μπέγκοβιτς να διώχνει και στη συνέχεια της φάσης ο Εμενίκε βγήκε τετ α τετ με τον Βόσνιο κίπερ, ο οποίος όμως έπεσε με τα πόδια κι έσωσε. Στο 65ο λεπτό ο Εμενίκε έκανε ξανά την κούρσα από δεξιά και σούταρε, με τον Μπέγκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 74' μετά από κόρνερ ο Ιμπίσεβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 81ο λεπτό ο Ονάζι έκανε πολύ καλό σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε, ενώ στο 90+1' ο Πιάνιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντζέκο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ενιεάμα μπλόκαρε εύκολα. στο 90+3' ο Ντζέκο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ενιεάμα κι έκανε το σουτ, αλλά ο Νιγηριανός κίπερ απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Γιόμπο, Αμπρόουζ, Μούσα (65' Αμεόμπι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίβα, Ονάζι, Ομερουό, Μπαματούντε (75' Ετσιεχίλε)

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Σούνιτς, Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Μεντούνιανιν (64' Σούσιτς), Χαΐροβιτς (56' Ιμπίσεβιτς), Μισίμοβιτς, Πιάνιτς, Ντζέκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα