Ο στόχος της ΑΕΚ με την Εφορία

13:44 25/6/2012 - Πηγή: AEK365

Νέο κύκλο επαφών τόσο με τα νέα στελέχη της Κυβέρνησης όσο και με την Εφορία ξεκίνησε ο Ανδρέας Δημητρέλος, με βασικό θέμα συζήτησης φυσικά και τη νέα ρύθμιση που επιθυμεί η ΠΑΕ ΑΕΚ με την Εφορία για τα χρέη της προς το Δημόσιο ύψους 23 εκατ. ευρώ περίπου. Είναι λογικό ότι καμία εταιρεία

δεν μπορεί να αντέξει να πληρώνει 800.000 ευρώ κάθε μήνα προκειμένου να καλύψει το χρέος της - όπως συμβαίνει με την ΑΕΚ, επειδή μέσα στον χειμώνα ο Σταύρος Αδαμίδης έχασε την προθεσμία ρυθμίσεων. Γι' αυτό και ο στόχος της ΑΕΚ είναι να πετύχει μία καλύτερη ρύθμιση την οποία και φυσικά να μπορεί να στηρίξει, ώστε και η ίδια, ως ΠΑΕ, να είναι βιώσιμη και το κράτος να πάρει τα χρήματά του χωρίς καθυστερήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δεν υπάρξει ρύθμιση δηλαδή, η ΑΕΚ θα πτωχεύσει, με αποτέλεσμα να χάσει τόσο το κράτος χρήματα όσο και η ίδια η ομάδα τα... πάντα.

Ο στόχος της ΑΕΚ είναι να πετύχει μία ρύθμιση ώστε να πληρώνει 200.000 ευρώ κάθε μήνα σε 90 δόσεις. Το επόμενο μικρότερο ποσό είναι οι δόσεις να φτάσουν στις 130 ωστόσο κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι η ΠΑΕ για να ξεχρεώσει θα πρέπει να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια. Πολύς χρόνος...

Μετά τις επαφές που έχει ο Δημητρέλος με την Εφορία, ζητήθηκε να γίνει από την Εφορία προς την ΑΕΚ μία μελέτη βιωσιμότητας και να παραδοθεί σε αυτήν. Το Δημόσιο δηλαδή ζητά από την ΑΕΚ να παρουσιάσει ένα πλάνο που να εξηγεί για ποιον λόγο δεν αντέχει να πληρώνει 800.000 ευρώ και γιατί αν οι δόσεις φτάσουν τις 90, δίνοντας 200.000 ευρώ το μήνα η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να αντεπεξέλθει. Από τα περίπου 23 εκατ. ευρώ, δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση που αξιώνει η ΑΕΚ για να προχωρήσει τα χρήματα του άρθρου ''44'', όπου η ΠΑΕ πρέπει να πληρώνει ως το 2014 το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το πότε τώρα θα παρθεί η απόφαση για τη ρύθμιση παραμένει άγνωστο. Τουλάχιστον από τη διοίκηση θα θέλουν να ξέρουν τις προϋποθέσεις που υπάρχει για να επιτευχθεί ο στόχος, ώστε να αρχίσει μετά την 1η Ιουλίου, ένας πιο συγκεκριμένος οικονομικός προγραμματισμός σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα