Ο Σαββίδης μιλάει για την ΑΕΚ και τα χρέη

13:25 25/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, παρουσίασε ο ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη Ιβάν Σαββίδη. Στη συνέντευξή του ο Σαββίδης είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και για τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, κάνοντας μία αναφορά και στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα για το θέμα των χρεών είπε :

«Ξέρετε, η Ελλάδα είναι η χώρα μου. Είναι δύσκολο για μένα να λέω κάτι εναντίον της οικογένειάς μου και επομένως και της χώρας μου. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Τους λέω, πάρτε χρήματα και αφήστε ήσυχο τον ΠΑΟΚ. θα παίρνετε εσείς τους φόρους και θα έχουμε ξεκάθαρες σχέσεις. Όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες. Μου λένε γιατί θέλουν να διαγράψουν τις προσαυξήσεις. Γιατί δε θα πάρουν τίποτε. Από την ΑΕΚ τι μπορούν να πάρουν; Εγώ πρότεινα δυο λύσεις: ο ΠΑΟΚ έχει χρέη που εμφανίστηκαν πριν από δέκα χρόνια. Σε αυτά τα χρέη βάλατε πρόστιμα και προσαυξήσεις και βγάλατε ένα μεγάλο χρέος. Το πρωτογενές χρέος είναι 11 εκατομμύρια ευρώ: τρεις λύσεις υπάρχουν: 1. Πληρώνουμε τα χρήματα και δεν ανησυχείτε για τίποτε. 2. Δεν πληρώνουμε. Τι θα κάνετε; Θα μας χρεοκοπήσετε; Κάντε το. Η 3η λύση είναι για μένα και καταλαβαίνοντας την κρίση στην Ελλάδα το πρωί έχετε 11,5 εκατομμύρια ευρώ και τελειώνουμε. Γιατί δεν το κάνουν; Αν μας χρεωκοπήσουν, δεν παίρνουν ούτε 11, δηλαδή την πρώτη χρονιά το κράτος θα χάσει πραγματικά λεφτά συν τα άλλα χρήματα που πληρώνουμε κάθε χρόνο.
Θα χάσει 27 εκατομμύρια ευρώ την πρώτη χρονιά. Εγώ τους λέω πάρτε τα 11,5 εκατομμύρια και εγγυώμαι κάθε χρόνο άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ ως φόρους. Αυτό το χρόνο, έχουμε αποσβέσει 5.3 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή η δική μου άποψη είναι: το κράτος πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ αλλά και κάθε εταιρεία να πληρώνει τους φόρους. Υπάρχουν προβλήματα με τους πιστωτές. Ο Σαμαράς είπε ότι θα το λύσει και εγώ πιστεύω ότι για έξι μήνες δεν θα δώσουν την λύση. Θα μπορούσαν να τα είχαν πάρει ήδη τα χρήματα. Αν δεν ακουστώ τι θα γίνει;».

Keywords
Τυχαία Θέματα