Ο προπονητής και αυτό που άξιζε

23:12 28/10/2012 - Πηγή: AEK365

Και όμως... κερδίζει!

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Αυτή η ομάδα που πριν έναν μήνα σου έδινε την εντύπωση ότι δεν ξέρει τον τρόπο να πάρει ένα ματς μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε και στην Τούμπα να σταθεί αξιοπρεπέστατα αλλά και να πάρει το πρώτο της τρίποντο, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο ανώτερο από ομάδες που η Ένωση δεν είχε καταφέρει να κερδίσει.

Η ΑΕΚ αλλάζει, όχι γιατί ήρθε κάποια επιφοίτηση ούτε γιατί ο Λίνεν είναι κράμα Μουρίνιο με Καπέλο. Αλλάζει γιατί πλέον κάνει τα αυτονόητα και έχει στον

πάγκο της έναν άνθρωπο που δεν την αποσυντονίζει. Είναι μια ομάδα με πλάνο που αντιμετωπίζει σωστά τα παιχνίδια και δεν πνίγεται από λάθος επιλογές.

Με αυτό το ρόστερ σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση όμως μπορείς μέσα από τη σκληρή δουλειά να φτιάξεις μια ομάδα που θα παλεύει και δεν θα μοιάζει καταδικασμένη. Τα πρώτα βήματα γίνονται και αν στα Σπάτα συνεχίσουν να "βασιλεύουν" η λογική και η εργατικότητα τότε η ΑΕΚ μπορεί αν κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα.

Για τον Ρότζερ τώρα τι να πεις; Έχει αδικήσει τον εαυτό του αλλά έχει και αδικηθεί. Σε αυτή την ΑΕΚ πάντως παίρνει τη φανέλα σπίτι του. Είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει και να κάνει το αναπάντεχο. Με έναν κανονικό επιθετικό μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά γιατί ως τώρα ο Φουρτάδο δεν έχει κερδίσει όχι απλά τον όρο "κανονικός" αλλά ούτε το "επιθετικός".

Επιτέλους πήρε αυτό που άξιζε

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Σαν να μας είχαν πλακώσει τσιμεντόλιθοι και απόψε καταφέραμε να τους βγάλουμε από πάνω μας. Να σηκωθούμε στα πόδια μας, να υψώσουμε κεφάλι, να βγάλουμε από πάνω μας τη βρωμιά και να κοιτάξουμε μπροστά με ένα χαμόγελο... Έτσι νοιώθω απόψε. Πρώτη νίκη. Την 8η αγωνιστική. Ποτέ να μην μας ξαναβρεί τέτοιο κακό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Απόψε η ΑΕΚ πήρε αυτό που της άξιζε. Και της άξιζε η νίκη. Πήρε αυτό που δεν πήρε με τον Άρη και την Κέρκυρα κυρίως, αλλά και με τον Αστέρα που στη χειρότερη έναν βαθμό έπρεπε να πάρει. Ήταν όμορφα απόψε. Όπως είναι πάντα όταν κερδίζει η ΑΕΚ.

Νομίζω πάντως ότι είναι μία καλή ευκαιρία να γραφτούν σήμερα δύο πραγματάκια για τον κόσμο της ΑΕΚ. Καιρό θέλω να γράψω τα παρακάτω, αλλά επειδή το πράγμα έχει ξεφύγει γενικά και όλα παρεξηγούνται, ίσως μία αναφορά μου αποκλειστικά στη στάση του κόσμου όταν η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κερδίσει, θα φαινόταν σε κάποιους σαν υπεκφυγή.

Λοιπόν, σε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι (χωρίς να ξεχνάω την Ξάνθη) αυτός ο κόσμος απέδειξε γιατί η ΑΕΚ είναι... Άλλη Εντελώς Κατάσταση. Πάνω από 10.000 κι απόψε. Η τελευταία στη βαθμολογία ΑΕΚ, να είναι δεύτερη στο σύνολο των εισιτηρίων. Όλο το γήπεδο στο πόδι να τραγουδά, να στηρίζει και πραγματικά να συγκινεί. Αυτό το πανό «όσο έχεις εμένα μη φοβάσαι κανέναν», όλο και περισσότερο πίστη βγάζει για τη συνέχεια.

Δεν στέκομαι στις όποιες χλιαρές αποδοκιμασίες στάθηκαν προς τον Φουρτάδο τη στ

Keywords
Τυχαία Θέματα