Ο πάστορας που πέθανε για την πίστη του (ΦΩΤΟ/VIDEO)

14:38 25/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πάστορας Τζέιμι Κουτς της Εκκλησίας της Πεντηκοστής που ζούσε τα Απαλάχια Όρη έχασε τελικά τη ζωή του από παράδοση 100 ετών που προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή παρόλο που είχε σβήσει. Η παράδοση αυτή συνίστατο στην αντιμετώπιση δηλητηριωδών φιδιών μέσα στην εκκλησία με μόνο όπλο «την πίστη».

Ο Κουτς μαζί με τον Άντριου Χάμπλιν ερμήνευαν κυριολεκτικά ένα απόσπασμα της Βίβλου που αναφέρει ότι το δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι δεν μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο που έχει κυριευτεί από τη δύναμη του Θεού.

Ο Κουτς πίστευε ότι αν δεν εξασκεί την τελετουργία της γήτευσης φιδιού μέσα στην

εκκλησία, θα πήγαινε στην κόλαση. Έτσι, κυνηγούσε τα φίδια μέσα στα βουνά και διεύρυνε τη συλλογή του, όχι όμως χωρίς αντίτιμο.

Πρόσφατα είχε επιβιώσει από ένα δάγκωμα φιδιού που του κόστισε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Αντί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, άφησε το δάχτυλο να σαπίσει, μέχρι που έγινε το κόκαλο του εμφανές και τότε το έσπασε μόνος του. Το φρικιαστικό απομεινάρι το κράτησε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο «για τη γυναίκα του».

Το γεγονός όμως ότι το δάχτυλό του σάπισε δεν πτόησε την πίστη του στη δύναμη του Θεού καθώς πίστευε ότι η ασχολία με τα φίδια ήταν εντολή του Θεού και το δάγκωμα μιας οχιάς ήταν το θέλημά του.

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την εκκλησία είπε ότι αν αναζητούσα ποτέ τη βοήθεια ενός νοσοκομείου ή ενός γιατρού θα εγκατέλειπα την εκκλησία».

Μάλιστα το National Geographic είχε κάνει ένα σόου που κράτησε μια ολόκληρη σεζόν για τον Κουτς. Το κανάλι περιέγραφε την εκπομπή ως «η προσπάθεια ενός ανθρώπου να κρατήσει ζωντανό τον τρόπο ζωής του», αλλά δεν αποφάσισε να συνεχίζει την εκπομπή για δεύτερη σεζόν.

Ο πάστορας είχε συχνά προβλήματα με το νόμο, με την κοινωνία που απέρριπτε τις πρακτικές του, ακόμη και με την ίδια του την οικογένεια. Τον Φεβρουάριο του 2013 καταδικάστηκε με αναστολή και είχε ήδη μια καταδίκη του 2008 επειδή είχε 74 ζωντανά φίδια μέσα στο σπίτι του.

Ωστόσο, το Σάββατο δέχτηκε το τελευταίο δάγκωμα φιδιού της ζωής του από μια οχιά, μέσα στην εκκλησία. Αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, τις αρνήθηκε. Η αστυνομία τον αναζήτησε αργότερα στο σπίτι του για να τον πείσει να δει γιατρό, αλλά ήταν αμετάπειστος. Οι γιατροί έφυγαν στις 21:10 από το σπίτι του, για να επιστρέψουν μετά από μια ώρα μαζί με τον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό του Κόουτς.

H πρακτική της γήτευσης φιδιών μέσα σε εκκλησίες έχει απαγορευτεί με νόμο σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αλλά ο Κουτς θεωρούσε ότι ήταν η αποστολή του να κρατήσει ζωντανή αυτή την παράδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα