Ο Όλιβερ στο ΠΑΟΚ-Αλκμαάρ

21:04 9/12/2013 - Πηγή: AEK365

Έναν ασφαλιστή στο επάγγελμα και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αγγλικής διαιτησίας «στέλνει» η UEFA στην Τούμπα για να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ στην αυλαία της φάση των ομίλων του Europa League.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάνει πλήρη αναφορά στον Άγγλο ρέφερι

και τους βοηθούς του, δίνοντας έξτρα πληροφορίες για το βιογραφικό, αλλά και τα ρεκόρ που έχει... προλάβει να κάνει σε ηλικία 28 ετών.

Αναλυτικά:

«Η UEFA επέλεξε τον 28χρονο ασφαλιστή Μάικλ Ολιβερ για να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αλκμααρ την Πέμπτη (12/12, 22.05, ΑΝΤ1), ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Στούαρτ Μπαρτ και Ντάρεν Ινγκλαντ, τέταρτος διαιτητής ο επίσης Αγγλος Γκάρι Μπέσγουικ, ενώ επιπλέον διαιτητές οι Αντονι Τέιλορ και Τζόναθαν Μος.

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αγγλικής διαιτησίας ο Ολιβερ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2010 σε ηλικία 25 ετών όχι μόνο διαιτήτευσε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και από το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει διεθνής από το 2009! Παρατηρητής της UEFA ορίστηκε ο Μισέλ Πραλόνγκ από την Ελβετία και παρατηρητής διαιτησίας ο Μανουέλ Λόπεθ Φερνάντεθ από την Ισπανία.

Τα ρεκόρ του Όλιβερ

Εκτός από το να καταρρίψει το ρεκόρ του Στούαρτ Ατγουελ και να γίνει ο νεαρότερος διαιτητής που σφυρίζει αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ (το κατάφερε σε ηλικία 25 ετών και 182 ημερών), είχε προλάβει να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα το 2007 διηύθυνε τον τελικό των πλέι οφ της Κόνφερενς στο «Γουέμπλεϊ» και έγινε ο νεαρότερος διαιτητής στο μυθικό γήπεδο του Λονδίνου. Το 2009 ο Μάικλ Ολιβερ σφύριξε τον τελικό των πλέι οφ της πρώτης κατηγορίας μία ημέρα αφότου ο επίσης διαιτητής πατέρας του Κλάιβ Ολιβερ διαιτήτευσε τον τελικό των πλέι οφ της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος!».

Keywords
Τυχαία Θέματα