Ο νόμος του ποδοσφαίρου…

23:56 20/3/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΡΤΟ: 2-2 (0-1)
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Όταν έχεις τόσες ευκαιρίες και δεν τελειώνεις το ματς είναι νόμος πως κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Η Νάπολι βρέθηκε να νικά την Πόρτο και να την έχει στριμώξει στα σχοινιά, αλλά τελικά οι «δράκοι» πήραν ισοπαλία 2-2 και μαζί και την πρόκριση στους 8 του Europa. Να θυμίσουμε πως και στο πρώτο ματς η Πόρτο είχε κερδίσει με 1-0.

Η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος

του αγώνα και μόλις στ 3ο λεπτό, ο Μέρτενς κατέβασε όμορφα με το στήθος και μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στο 6' ο Φαμπιάνο είπε όχι σε σουτ του Ινσίνιε. Στο 15ο λεπτό τα διαγώνιο σουτ του Ενρίκε από δεξιά, πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 17' ο Ιγκουαΐν από κοντά δεν τσίμπησε καλά την μπάλα και αστόχησε. Στο 18ο λεπτό ο Ρέινα έπεσε και μάζεψε το διαγώνιο σουτ του Βαρέλα από δεξιά, αλά στο 21' ο Ιγκουαΐν έφυγε στην κόντρα, έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Πάντεφ κι εκείνος με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 για τη Νάπολι. Στο 32ο λεπτό ο Φαμπιάνο βγήκε και πρόλαβε τον Μέρτενς, ενώ στο 34' μετά από κόρνερ, ο Μαρτίνες έπιασε τη σκαστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 38ο λεπτό ο Ιγκουαΐν έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μέρτενς, που έπιασε αδύναμο σουτ στην κίνηση, με τον Φαμπιάνο να πέφτει και να μπλοκάρει, ενώ στο 39' το σουτ του Ινσίνιε πέρασε μόλις άουτ. Πολύ καλό ήταν και το σουτ του Ινλέρ στο 45ο λεπτό, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια της Πόρτο.

Στο 47ο λεπτό ο Ινλέρ έκανε ξανά ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η Φαμπιάνο δεν ανησύχησε, ενώ στο 51' ο Ινσίνιε έπιασε την κεφαλιά, ο Φαμπιάνο έδιωξε σε κόρνερ και στη συνέχεια ο Γκουλάμ έκανε όμορφο σουτ που έφυγε μόλις άουτ. Στο 57' ο Κουαρέσμα εκτέλεσε το φάουλ και ο Εδουάρδο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Ρέινα, ενώ στο 59' ο Ιγκουαΐν έκανε τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Φαμπιάνο πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πάντεφ έκανε την κεφαλιά με τον Φαμπιανο να μαζεύει, ενώ οι φάσεις συνεχίστηκαν και στο 61' με τον Ινσίνιε να πλασάρει από πλάγια και τν κίπερ της Πόρτο να λέει όχι. Στο 67' το σουτ του Ινσίνιε έξυσε το δοκάρι της Πόρτο, αλλά στο 69' η Πόρτο πάγωσε το «Σαν Πάολο». Ο Φερνάντο έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Γκιλάς που με πλασέ έφερε στα ίσα το ματς κι έδωσε στην Πόρτο σκορ πρόκρισης. Μάλιστα στο 72ο λεπτό ο Ντεφούρ με όμορφο σουτ, σημάδεψε το δοκάρι της Νάπολι, που τα είχε χάσει. Και στο 76ο λεπτό, ο Κουαρέσμα χόρεψε τρεις αμυντικούς της Νάπολι και με όμορφο σουτ, έκανε το 2-1 για την Πόρτο. Στο 85ο λεπτό ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον Ινσίνιε σωτήρια, ενώ στο ίδιο λεπτό είπε όχι σε κεφαλιά του Καγιεχόν. Η Νάπολι ισοφάρισε στο 90+2 με πλασέ του Σαπάτα εξ επαφής μετά από σέντρα του Καγιεχόν από δεξιά.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ενρίκε, Φερνάντες, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Μέρτενς (83' Καγιεχόν), Πάντεφ (68' Χάμσικ), Ινσίνιε, Ιγκουαΐν (79' Σαπάτα).

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Ρέγιες, Μανγκαλά, Κάρλος Εδουάρδο (64' Ζοσουέ), Φερνάντο, Ντεφούρ, Κουαρέσμα (80' Λίκα), Μαρτίνες, Βαρέλα (66' Γκιλάς), Ρικάρντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα