Ο νόμος Σηφουνάκη «σώζει» την Λεωφόρο

09:13 11/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "GOAL NEWS" αποκαλύπτει πως βάσει του νόμου Σηφουνάκη (17/06/2010), το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν μπορεί να γκρεμιστεί αν πρώτα δεν κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καθώς και το νέο γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Λιβιεράτος αποκάλυψε πως σύντομα θα κατατεθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά στην Διπλή Ανάπλαση και θα περιλαμβάνει

το γκρέμισμα του γηπέδου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Κάτι τέτοιο όμως, βάσει του νόμου Σηφουνάκη, δεν μπορεί να συμβεί αν πρώτα δεν δημιουργηθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Παράλληλα δεν μπορεί να αναγερθεί κανένα εμπορικό κέντρο αν πρώτα δεν ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και γκρεμιστεί το γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday" τόνισε: "Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την ΠΑΕ και η θέση μας είναι ξεκάθαρη για τον Βοτανικό και δεν αλλάζει. Θέλουμε ο δήμος να αναλάβει να βρει χρηματοδότη και να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό και μόλις μας παραδοθούν τότε και μόνο τότε θα δώσουμε την Λεωφόρο. Δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε, αν πρώτα δεν μας παραδώσουν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την ΠΑΕ και τον κ.Αλαφούζο και κάνουμε συνεχείς συσκέψεις. Θα προσβάλουμε νομικά το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε ερήμην μας και χωρίς να ρωτηθούμε από το υπουργείο και τον δήμο όπως αρχικά είχαν πει. Ο κ.Καμίνης είχε πει προεκλογικά ότι δεν θα πειραχτεί η Λεωφόρος, αν δεν γίνει το γήπεδο του Βοτανικού και περιμένουμε να υποστηρίξει εκείνη την θέση του. Δίνουμε χρυσάφι και θέλουμε να πάρουμε κάτι ανάλογο: έτοιμο γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αυτή είναι η θέση μας και δεν αλλάζει".

Keywords
Τυχαία Θέματα