Ο Μουσάραφ κατηγορείται για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

16:56 20/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ειδικό δικαστήριο του Πακιστάν απήγγειλε επίσημα κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ για δολοφονία, συνομωσία για διάπραξη δολοφονίας και διευκόλυνση δολοφονίας. Ο Μουσάραφ κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δικαστηρίου του Ραβαλπίντι.

«Πρέπει να δικαστεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Μοχάμαντ Αζχάρ έπειτα από σύντομη συνεδρίαση του δικαστηρίου κατά την οποία απαγγέλθηκαν

τρεις κατηγορίες κατά του Μουσάραφ.

Ο Μουσάραφ, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο δικαστήριο και στις στέγες των σπιτιών κατά την άφιξη του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Μουσάραφ.

Στις 6 Αυγούστου το δικαστήριο ανέβαλε τη συνεδρίαση για την απαγγελία των κατηγοριών κατά του Περβέζ Μουσάραφ επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη η παρουσία του στη συνεδρίαση εξαιτίας απειλών κατά της ζωής του.

Η Μπεναζίρ Μπούτο δολοφονήθηκε το 2007 ενώπιον χιλιάδων οπαδών της κατά τη διάρκεια προεκλογικής της συγκέντρωσης, από διπλή επίθεση καμικάζι βομβιστή και ενόπλου, λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή της στο Πακιστάν από την αυτοεξορία της στη Βρετανία. Η τότε κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι οι Ταλιμπάν κρύβονται πίσω από την δολοφονία και ο ίδιος ο Μουσάραφ είχε ισχυριστεί ότι είχε προειδοποιήσει την αντίπαλό του για τις απειλές κατά της ζωής της. Ωστόσο, έκθεση των Ηνωμένων Εθνών το 2010 ανέφερε ότι η κυβέρνηση του κ.Μουσάραφ δεν παρείχε ικανή προστασία στην Μπούτο, πόρισμα που τότε το περιβάλλον του χαρακτήρισε «ασυστολα ψεύδη».

Η παραπομπή του Μουσάραφ σε δίκη με τόσο σοβαρές κατηγορίες καταρρίπτει τον άγραφο νόμο που ίσχυε επί δεκαετίες στην χώρα ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα