Ο Μήνου για τον Αραμπατζή

16:30 4/11/2011 - Πηγή: AEK365

Τη χθεσινή απόφαση του Γιάννη Αραμπατζή να κάνει ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα και να δεχθεί η ΑΕΚ το 1-2 από τη Λοκομοτίβ προσπάθησε να εξηγήσει ο Αντώνης Μήνου. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ στο Sentra Fm:

Για τον Αραμπατζή και το λάθος του: «Έχει κάποια σκέψη να κάνει κάποια πράγματα που είναι

λίγο δύσκολο για εμάς τους τερματοφύλακες να είμαστε εξοικειωμένοι με την ντρίμπλα, την καλή πάσα και αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και στους ίδιους αλλά και στην ομάδα. Είναι γεγονός ότι το ρίσκο το αναλαμβάνει ο ίδιος που το κάνει και έτσι εκτίθεται ή δεν εκτίθεται. Το λάθος δεν μπορεί να σε καλύψει κανένας για αυτό οι προπονητές αυτό που λένε είναι όσο πιο απλά και πιο ουσιαστικά για την ομάδα, τόσο καλύτερα. Δεν χρειάζεται ούτε να ξεκινήσει το παιχνίδι της ομάδας από τον τερματοφύλακα ούτε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να έχεις επιθετική ανάπτυξη. Βγάλε την μπάλα πλάγια, διώξε την, ό,τι θέλεις κάνε την, μόνο να μην μπει στα δίχτυα. Αυτή είναι η ουσία».

Για τη στήριξη του κόσμου και του Κωστένογλου: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια... Κοιτάξτε, λάθη όλοι κάνουμε και αν αρχίσουμε να λέμε ότι το έκανε για κάποιον λόγο ή δεν είναι ικανός, ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κριθεί στο τέλος του πρωταθλήματος ή αν κρίνει ο προπονητής πως δεν είναι ικανός, τον έχει, τον βλέπει όλη την εβδομάδα, όλο τον καιρό και κρίνει τα προσόντα του και για αυτόν τον λόγο βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Ας αφήσουμε να κρίνει ο προπονητής αν πρέπει αυτός ο ποδοσφαιριστής να βρίσκεται στην ενδεκάδα ή δεν πρέπει. Ο κόσμος εντάξει πολλές φορές έχει το γεγονός ότι θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, απογοητεύεται πολύ εύκολα και οι αποδοκιμασίες είναι κάτι το οποίο ακούμε συχνά εδώ στην Ελλάδα».

Για το γεγονός πως θα παίξει και με τον ΠΑΟ: «Έχει δύο όψεις. Πρέπει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να καταλάβει πως όσο λιγότερα λάθη κάνει σε μια μεγάλη ομάδα τόσο πιο εύκολα μπορεί να καθιερωθεί. Αν και αυτά τα λάθη χαρακτηρίζουν κάποιες φορές κάποιους αθλητές που συμμετέχουν σε τόσο υψηλό επίπεδο γιατί αν αυτό γινόταν σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, για αυτό λέμε ο αθλητής πρέπει να έχει περιορίσει πρώτα τα λάθη του και μετά να βελτιώσει ό,τι προσόντα έχει».

Για το αν ο Κοστάντσο «έφαγε» το κεφάλι του: «Αν κρίνουμε ότι μετά από πολλές άσχημες εμφανίσεις έπαιξε ένα παιδί που αυτό ακόμα δεν μπορούμε να πούμε. Μην φορτώνουμε βάρη. Το έχω πει και για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Η θέση του τερματοφύλακα στις μεγάλες ομάδες είναι σε πολύ δύσκολη μορφή, γιατί όπως είπα πρέπει να περιορίσεις τα προσωπικά και τα ουσιαστικά λάθη. Είναι λίγο δύσκολο αυτό. Έκανε αρκετά λάθη ο Κοστάντσο στη διάρκεια που έπαιξε. Δέχθηκε πολλά γκολ ο Ολυμπιακός σε σχέση με την ικανότητα που έχει ως ομάδα και για αυτό το λόγο... Τώρα, γιατί εγώ διάβασα ότι ο ίδιος το ζήτησε. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος περίμενε έναν τερματοφύλακα που και επιβλητικότερος

Keywords
Τυχαία Θέματα