Ο Μάρτιος καθοριστικός για το πλασάρισμα της ΑΕΚ

17:13 27/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ακόμη μακρύς (και) για την ΑΕΚ, η οποία θα τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play off. Ως εκ τούτου, η 7η θέση την οποία καταλαμβάνει σήμερα είναι «απαγορευτική», μιας και -με τα σημερινά δεδομένα- τη ρίχνει πάνω στον Παναθηναϊκό και της ελαχιστοποιεί τις δυνατότητες εισόδου στην τετράδα. Η συμμετοχή στους ημιτελικούς

του πρωταθλήματος θα αποτέλεσει αφενός τη δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλονται φέτος, αφετέρου θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ, τον Μάρτιο δίνει συνολικά πέντε αγώνες (από τους εννέα που απέμειναν) και έχει την ευκαιρία να κάνει το «5 στα 5». Πρόκειται για στόχο φιλόδοξο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν μάλιστα επιτευχθεί, θα έχει γίνει το σημαντικότερο βήμα για το «κλείδωμα» της 5ης θέσης και τη διεκδίκηση της 4ης στην κανονική διάρκεια. Αρχικά, την προσεχή Κυριακή, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, όπου καλείται να κάνει το ξεκίνημα της «εαρινής επανάστασης», την οποία επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δουβής.

Το πιο δύσκολο ματς του μήνα ακολουθεί στην Πάτρα απ' όπου μόνο οι «αιώνιοι» έχουν φύγει νικητές κόντα στον Απόλλωνα, ο οποίος σήμερα έχει 1 βαθμό περισσότερο από την ΑΕΚ (και αγωνίζεται στην έδρα του Κολοσσού). Εν συνεχεία, η ΑΕΚ υποδέχεται την Κηφισιά, έπειτα ταξιδεύει στην Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό και κλείνει τις υποχρώσεις του μήνα φιλοξενώντας τον Άρη. Οι κίτρινοι σήμερα βρίσκονται στην 4η θέση με 3 περισσότερους βαθμούς και προβάδισμα 11 πόντων από τη νίκη τους στον α' γύρο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΑΕΚ αγωνίζεται με ορίζοντα τα play off. Υπενθυμίζεται ότι εκεί τα «σταυρώματα» έχουν ως εξής 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ τον Μάρτιο (και θυμηθείτε τη βαθμολογία στη φωτό που ακολουθεί):

18η αγωνιστική: Κυριακή 1/3: ΑΕΚ - Πανελευσινιακός

19η αγωνιστική: Σάββατο 7/2: Απόλλων Π. - ΑΕΚ

20η αγωνιστική: Κυριακή 15/3: ΑΕΚ - ΑΕΝ Κηφισιάς

21η αγωνιστική: Σάββατο 21/3: Κολοσσός - ΑΕΚ

22η αγωνιστική: Κυριακή 29/3: ΑΕΚ - Άρης

Keywords
Τυχαία Θέματα