«Ο Κρισάντους μπορεί να γίνει νέος Γιεκινί στην ΑΕΚ»

14:56 6/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους το 2007 θεωρούνταν ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 που διεξήχθη στη Νότιο Κορέα σκόραρε εφτά γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές με τη φανέλα της Νιγηρίας. Κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης βαδίζοντας στα χνάρια των Φερνάντο Τόρες και Ακουιλάνι.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του σύλλογοι όπως οι Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, ενώ

τον βολιδοσκοπούσα Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Άγιαξ.

Ο 24χρονος Νιγηριανός άσος κατέληξε τελικά στο Αμβούργο υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο στις 18 Αυγούστου 2008. Πέρασε από Καρλσρούη, FSV Φρανκφούρτης, Λας Πάλμας και Σίβασπορ. Στην τουρκική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ρομπέρτο Κάρλος σκόραρε ένα γκολ σε εφτά συμμετοχές, ενώ το κασέ του άγγιζε τα 400.000 ευρώ. Ο Κρισάντους πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ. Στην «Ένωση» καλείται να δείξει τις εκτελεστικές ικανότητες του προκειμένου να ανεβάσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του.

Ο δημοσιογράφος του «kickoff Nigeria» Ότι Μπαμπατούντε Σάμσον ακτινογράφησε τον Κρισάντους στο gazzetta.gr κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό φορ, ο οποίος αν βρει ρυθμό δύναται να κάνει την διαφορά. Επίσης τον παραλληλίζει με τον Ρασίντ Γιεκινί.

«O Κρισάντους είναι ένας φορ που μυρίζεται το γκολ. Έχει αποκτήσει παραστάσεις παίζοντας στην Ευρώπη όμως θεωρώ πως δεν διαχειρίστηκε σωστά τους τραυματισμούς του στο παρελθόν.

Όταν βρίσκεται σε φόρμα μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να σκοράρει. Αν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο, η ΑΕΚ θα αποδειχθεί πως έκανε εξαιρετική επιλογή. Έφερε έναν φορ, ο οποίος τα δίνει όλα στα γήπεδο και ψάχνει το γκολ. Θεωρώ πως ο Κρισάντους μέσω της ΑΕΚ έχει ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να αγωνιστεί στην εθνική Νιγηρίας. Θα πρέπει πρώτα όμως να δείξει τι αξίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εάν αρχίσει και σκοράρει. θεωρώ πως θα κληθεί στους «Super Eagles». Θυμάμαι το 2003 όταν έκανε την διαφορά με την Εθνική Νιγηρίας U-17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλοι έκαναν λόγο για τον νέο Ρασίντ Γιεκινί.

Πιστεύω πως η απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στο Αμβούργο, αποτέλεσε το μεγαλύτερο λάθος του επειδή δεν έπαιζε, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό υπέστη τραυματισμούς. Αν μου ζητούσες να τον συγκρίνω με κάποιον ποδοσφαιριστή θα σου έλεγα τον Γιεκινί, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του που τον έκαναν ανίκητο την εποχή που αγωνιζόταν στη Σετούμπακ».


Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα