Ο Καμίνης απαγορεύει στη Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα

14:39 1/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα αύριο στο Σύνταγμα, όπως έχει προαναγγήλλει εν όψει Πάσχα.

Ο κ. Καμίνης αρνείται κατηγορηματικά να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση από το κόμμα, ξεκαθαρίζοντας μόλις πριν από λίγο ότι δεν

πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την συγκέντρωση.

Με αναρτήσεις του στο facebook αλλά και στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποιεί:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

»Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

»Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

Η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι θα διανείμει την Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Όπως αναφέρει το κόμμα, θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα