Ο Κάμερον έκανε ξανά ρεζίλι τη βασίλισσα!

14:31 1/10/2014 - Πηγή: AEK365

Φαίνεται πως ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν μαθαίνει από όσα... παθαίνει. Για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών ημερών ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί αποκάλυψε δημοσίως περιστατικό με τη βασίλισσα Ελισάβετ!
Πριν από μερικές μέρες, ο Βρετανός πρωθυπουργός «συνελήφθη» από τις κάμερες να περιγράφει τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ πως «γουργούριζε από ευτυχία» η βασίλισσα όταν της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει ότι η Σκωτία ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Φυσικά, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γιατί αποκάλυψε δημοσίως μια ιδιωτική συζήτηση με τη βασίλισσα. Υποσχέθηκε ότι δεν θα συζητήσει ποτέ ξανά δημοσίως συζητήσεις του με τη βασίλισσα και έκανε λόγο για ντροπιαστική στιγμή.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέπεσε ξανά σε γκάφα και αποκάλυψε σε βουλευτές ένα περιστατικό που έγινε σε ένα από τα παλάτια της Ελισάβετ.
Την περασμένη Δευτέρα λοιπόν, ο Κάμερον κάλεσε 20 βουλευτές στο Τσέκερς, ένα αρχοντικό του 16ου αιώνα, που είναι η εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών από το 1921.
Καθώς λοιπόν οι βουλευτές περιηγούνταν στους χώρους του αρχοντικού, ο Κάμερον θεώρησε πρέπον και αστείο να τους διηγηθεί μια ιστορία από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν επισκεφτεί το Τσέκερς.
Στο αρχοντικό υπάρχει ένας πίνακας του Άντονι βαν Ντάικ που απεικονίζει μια οικογένεια. Όταν είδε η Ελισάβετ τον πίνακα τόνισε πως ο αυθεντικός βρισκόταν στο παλάτι του Γουίντσορ. Τότε, αφηγήθηκε ο Κάμερον, η διευθύντρια του Τσέκερς διόρθωσε τη βασίλισσα, λέγοντάς της πως ο πίνακας που κοιτούσε ήταν ο αυθεντικός και ο δικός της, προφανώς, ήταν αντίτυπο!
Αυτή την ιστορία διηγήθηκε ο Κάμερον στους βουλευτές του και αμέσως ξεκίνησε μια ακόμη συζήτηση, πέρα από αυτή πως ξανά ο πρωθυπουργός βγάζει στη... σέντρα τη βασίλισσα: ποιος είχε δίκιο για τον πίνακα; Ο Κάμερον και η διευθύντρια του αρχοντικού ή η βασίλισσα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Art History News ήταν η Ελισάβετ που είχε δίκιο. Ειδικοί πιστεύουν ότι ο Κάμερον ίσως να αναφερόταν σε άλλο πίνακα του βαν Ντάικ, όπου απεικονίζονταν τα παιδιά του Κάρολου του πρώτου.
Το πορτρέτο που ονομάζεται «Τα πέντε μεγαλύτερα παιδιά του Κάρολου Ι» βρίσκεται στη βασιλική συλλογή και ένα αντίγραφό του υπάρχει στο Τσέκερς.
Μάλιστα, εκπρόσωπος της βασιλικής συλλογής επιβεβαίωσε στη Daily Mail ότι το πρωτότυπο του συγκεκριμένου πίνακα βρίσκεται κρεμασμένο στο κάστρο του Γουίντσορ. Αντίθετα, η Ντάουνιγκ Στριτ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Βουλευτής των Τόρις που ήταν μπροστά στο περιστατικό προσπάθησε να καλύψει τον Κάμερον. «Ήταν απλά ένα αστείο. Είμαι σίγουρος ότι δεν είχε σκοπό να δείξει ασέβεια», είπε.
Από την πλευρά του Μπάκιγχαμ, η απάντηση ήταν ίδια με την προηγούμενη φορά που ο Κάμερον έκανε ανάλογη γκάφα: «Δεν γνωρίζουμε το θέμα αλλά δεν έχουμε κανένα σχόλιο να κάνουμε για μια ιδιωτική συνομιλία ανάμεσα στην βασίλισσα και τον πρωθυπουργό».

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα