Ο ιπτάμενος Ηλίας, ο ασταμάτητος Ντέμης και ο Στέλιος που επέστρεψε (video)

09:22 4/1/2015 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ της σεζόν 1997-98 δεν κατέκτησε τον τίτλο, αν και είχε μόνο νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν βγήκε καν δεύτερη. Βγήκε 3η! Είχε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς (Νικολαϊδης, Μπατίστα κ.α.) αλλά και πολλά εσωτερικά θέματα, με μια ιδιοκτησία (ENIC) που εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1997 και... σκορπούσε εκατομμύρια, με έναν προπονητή (Ντουμίτρου Ντουμιτρίου) που είχε προσληφθεί το καλοκαίρι

από τον Μιχάλη Τροχανά και τα πήγε σούπερ για έναν γύρο, με δέκα σερί νίκες (!) και γενικά με πολλές πρωτόγνωρες και αλλόκοτες καταστάσεις.

Ο πρώτος γύρος, όμως, ήταν μαγικός. Ηταν... ροκ. Ηταν εντελώς ΑΕΚ! Και ο αγώνας που θα θυμίσουμε σήμερα, καθώς συμπληρώνονται 16 χρόνια από τη διεξαγωγή του, είναι το 3-0 επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η 10η και τελευταία νίκη σε εκείνο το σερί που είχε φέρει την ΑΕΚ με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση!

Ηταν πολλά τα γεγονότα εκείνου του απογεύματος και τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που επισυνάπτουμε. Πρώτα, ήταν η αξέχαστη διπλή απόκρουση του Ηλία Ατματσίδη στη φάση με το πέναλτι του (νυν προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Αναστασίου) και του σουτ του Νίκου Τσιαντάκη στην εξέλιξη της φάσης, στην απέναντι γωνία! Ο Ηλίας κράτησε το 0-0 και ακολούθησε το διπλό κτύπημα του Ντέμη Νικολαϊδη με ατομικές προσπάθειες. Με ένα σουτ στο 34' και με ένα πλασέ στο 44' έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0. Και στο 57' ο Ντανιέλ Μπατίστα έκλεισε το σκορ.

Αλλά τα αξιοσημείωτα γεγονότα συνεχίστηκαν, καθώς ο Ατματσίδης παραχώρησε τη θέση του στον Βασίλη Καραγιάννη στο 62', έχοντας τραυματιστεί στην ηρωική διπλή επέμβασή του σχεδόν μία ώρα πριν (!) και ο Στέλιος Μανωλάς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Γιάννη Καλιτζάκη με το Νο 29 στην πλάτη. Είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά όταν η ENIC αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και τοποθέτησε στη θέση του προέδρου τον Παντελή Νικολάου, ο παίκτης πείστηκε να επιστρέψει. Αγωνίστηκε για πέντε μήνες και τερμάτισε την καριέρα του τον Μάιο του 1998.

Επίσης σε εκείνο τον αγώνα είχε κάνει ντεμπούτο ο Κέλβιν Σέμπουε, τον οποίον η SKODA Ξάνθη είχε... μοσχοπουλήσει στην ΑΕΚ λίγες μέρες νωρίτερα, μετά από ένα καλό ματς του Λιβεριανού σε αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ, το νικηφόρο σερί διεκόπη με το 0-0 στην Ξάνθη, με τον Ατματσίδη και πάλι ήρωα της ΑΕΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης (62' Βασίλης Καραγιάννης) Κατσαβός, Καλιτζάκης (70' Μανωλάς) Κωστένογλου,Κασάπης, Μαχαιρίδης, Γκρέταρσον, Μαρτσέλο (52' Σέμπουε) Σαβέβσκι, Νικολαϊδης, Μπατίστα.

Στις 4 Ιανουαρίου:

4/1/70 AEK-Καβάλα 1-0 (Α' Εθνική)

4/1/76 Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-3 (Α' Εθνική)

4/1/81 AEK-Εθνικός 0-0 (Α' Εθνική -αγώνας που έμεινε στην ιστορία για τον άσχημο τραυματισμό του Λάκη Νικολάου στο ζυγωματικό)

4/1/84 Γιαννιτσά-ΑΕΚ 0-2 (Κύπελλο Ελλάδας)

4/1/87 Ηρακλής-AEK 1-3 (Α' Εθνική -πρώτος αγώνας με τον Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο και μεγάλη ανατροπή με τα γκολ των Γεωργιάδη, Σάντμπεργκ και Πια)

4/1/09 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική -κακό ματς με ελάχιστες καλές στιγμές)

Keywords
Τυχαία Θέματα