Ο Ήλιος δεν «κατάπιε» τον ISON (VIDEO+ΦΩΤΟ)

09:51 29/11/2013 - Πηγή: AEK365

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο κομήτης ISON βγήκε ηττημένος από τη μάχη του με τον Ηλιο, έκανε ξανά την εμφάνιση του αποδεικνύοντας ότι τα κατάφερε!
Ενώ αρχικά οι επιστήμονες είπαν ότι μόλις πέρασε στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ήλιο, ο ISON εξαφανίστηκε και πιθανότατα έχει διαλυθεί σε κομμάτια, εκείνος επανεμφανίστηκε.
Το αμερικανό-ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης του Ήλιου, SOHO, κατέγραψε την «είσοδο» του ISON αλλά άργησε να καταγράψει την

έξοδο γεγονός που αρχικά μπέρδεψε τους επιστήμονες.
Τελικά όμως ο «κομήτης του αιώνα» είναι ζωντανός και συνεχίζει.
Ο ISON, ο κομήτης που προέρχεται από το εξωτερικό νέφος του Όορτ, δεκάδες τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, πλησίασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τον ήλιο σε απόσταση 1.159.000 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του, σχεδόν «ξύνοντας» την καυτή επιφάνειά του.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, ο λεγόμενος «κομήτης του αιώνα» μάλλον δεν θα είναι και τόσο θεαματικός όσο αναμενόταν πριν από ένα χρόνο. Όπως επισημαίνει, ο λαμπρότερος κομήτης των τελευταίων 80 ετών ήταν ο Ικέγια-Σέκι το 1965, που είχε φαινόμενο μέγεθος πολύ λαμπρότερο εκείνου της Αφροδίτης.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα