Ο εργάτης της Βασίλισσας, Μίλαν Μιλόσεβιτς

20:31 28/1/2015 - Πηγή: AEK365

Στην ΑΕΚ των λαμπερών αστεριών υπάρχει και ένας παίκτης, που λειτουργεί αθόρυβα, αλλά εξίσου πολύτιμα. Ο λόγος για τον Μίλαν Μιλόσεβιτς, έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές, που καταθέτει την καρδιά του στο παρκέ, χωρίς να διεκδικεί ή να απολαμβάνει την προβολή.

Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το «ντεμαράζ» που ακολούθησε, θεωρήθηκε «ένεση ποιότητας». Παίκτης με 35 συμμετοχές στο Eurοcup, που λέγεται ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος τον προτίμησε αντί του Γιάροσλαβ Κορόλεφ, ο οποίος κατέληξε στον

Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη είχε ξεκινήσει τις προπονήσεις και εκείνος, πριν τα βρει με την ΑΕΚ.

Η απόκτησή του ανακοινώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και, τέσσερις ημέρες αργότερα, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Κόροιβο με 16 πόντους, αγωνιζόμενος για 27 λεπτά. Δεκαπέντε ημέρες μετά, παραμονές της 3ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, το όνομά του ακούστηκε για την Τουρόφ, ομάδα της Ευρωλίγκα, ωστόσο αυτό δεν μετουσιώθηκε ποτέ. Η ΑΕΚ, πάντως, που δεν είχε περιθώρια αποδυνάμωσης και αναζητούσε εναγωνίως την ενίσχυσή της, τού έφραξε το δρόμο, δείχνοντας πως έπαψε να είναι «ξέφραγο αμπέλι». Αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει προσωρινά, να τον αποσυντονίζει. Ενδεικτικό είναι πως απέναντι στον Ολυμπιακό υπέπεσε τέσσερις φορές στο ίδιο «παιδικό» λάθος («βήματα»), ενώ και απέναντι στον Πανελευσινιακό ήταν κακός.

Η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα, ωστόσο, έφερε την ψυχολογική και αγωνιστική ανάστασή του. Ο «Σάλε», ελλείψει ξένου ψηλού, τον μετατόπισε στην φροντ λάιν και ο Βόσνιος έκανε δύο εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στον Απόλλωνα και την Κηφισιά. Αυτό ήταν. Έκτοτε, και με εξαίρεση το ματς στα Τρίκαλα, όπου αποβλήθηκε πρόωρα, συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές ή τους διακριθέντες της ΑΕΚ. Και στο ΟΑΚΑ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Συνολικά, σε 14 ματς (μόνο αυτός και ο Ντούσαν Σάκοτα δεν έχουν χάσει αγώνα πρωταθλήματος) μετρά κατά μ.ο. 6.8 πόντους, 6.4 ριμπάουντ (τα 4 επιθετικά), 3.1 κερδισμένα φάουλ, 1.3 ασίστ και 1.2 λάθη, ανά 19 -περίπου- λεπτά συμμετοχής.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενικός και με ιδιαιτερότητες, ο Βόσνιος αποφεύγει τα «φώτα», τις κάμερες και τις δηλώσεις. Συννενοείται καλά μόνο στη γλώσσα του, γι'αυτό και ο Ντούσαν Σάκοτα λειτούργησε ως προσωπικός μεταφραστής του στην αρχή της σεζόν, ενώ ακόμη και τώρα τον έχει από κοντά. Ο «Μίλο» δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας και να έχει δεθεί μαζί της, βλέποντας πως κινείται σε ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον. «Κλείνει τρύπες» και «γεμίζει» την ομάδα. Ένας αθόρυβος εργάτης της Βασίλισσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα