Ο δρόμος του ΑΠΟΕΛ για το «σεντόνι»

11:26 14/5/2014 - Πηγή: AEK365

Για να χαμηλώσουν τα εμπόδια στην τιτάνια προσπάθεια προς την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον ΑΠΟΕΛ. Τι εννοούμε; Να κάμψη την αντίσταση της ΑΕΛ και να στεφθεί πρωταθλητής.
Σε μια τέτοια περίπτωση, βλέπετε, αρχίζει η ευρωπαϊκή πορεία έχοντας ως αφετηρία τον 3ο προκριματικό και με συντελεστή 35.650 θα τοποθετηθεί στην 3η θέση των ισχυρών της εν λόγω

κλήρωσης. Εάν τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και πάλι θα πάρει θέση στους ισχυρούς. Κάτι, φυσικά, που θα του ενισχύει τις πιθανότητες για να έχει ένα μακρινό και γεμάτο χρήμα ταξίδι.
Κόβοντας το νήμα του τερματισμού στη 2η θέση του πρωταθλήματος, αρχίζει εκ νέου την προσπάθεια από τον 3ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης, πλην όμως οι ενδείξεις είναι πως δεν θα βρίσκεται στους ισχυρούς. Φυσικά, δεν αποκλείεται να προκύψει μια έκπληξη στο φινάλε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που μας ενδιαφέρουν και θα σπρώξει τον ΑΠΟΕΛ στους ισχυρούς. Οι πιθανότητες, όμως, δεν είναι με το μέρος του.
Όσο για το Γιουρόπα Λιγκ; Έχει «κλειδωμένη» μία θέση στους ισχυρούς. Αν κατακτήσει το Κύπελλο, ξεκινά την πορεία από τον 4ο προκριματικό γύρο (λαμβάνουν μέρος 62 ομάδες) και αν το ευρωπαϊκό εισιτήριο προκύψει από την 3η θέση στο πρωτάθλημα, από τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Οπόταν, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί τεράστιο κίνητρο και το 90λεπτο το ερχόμενο Σάββατο λαμβάνει πάρα πολύ σπουδαία σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα