Ο Χρυσοχοΐδης συζητά για το μεταναστευτικό

18:12 25/3/2012 - Πηγή: AEK365

Αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγκαλεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, προκειμένου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών».

Σκοπός της συνάντησης είναι να εξευρεθούν εγκαταστάσεις που μπορούν να διαμορφωθούν σε κέντρα προσωρινής κράτησης ανάλογο

με αυτό που θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στη Κοζάνη. Από την πλευρά του υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρξει διαβεβαίωση προς τους περιφερειάρχες πως δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας καθώς οι εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται διαρκώς από αστυνομικούς.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, και οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα