Ο Μπιν Λάντεν ζει στην Αμερική!

20:52 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου απόψε στις 22.0 από τη Νετ με τον... παραπλανητικό τίτλο «Ζει ο Μπιν Λάντεν στην Αμερική;»

!O Οσάμα Μπιν Λάντεν πράγματι ζει και βασιλεύει στην Αμερική, μόνο που το όνομά του είναι Λουίς

Ποσάδα Καρίλες και είναι ο εγκέφαλος της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία των αεροπορικών πτήσεων, πριν πάρει τα πρωτεία ο Σαουδάραβας ομόλογος του, με την αεροπειρατεία και την επίθεση της 11ης του Σεπτέμβρη του 2001.

Ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες και το alter ego του, Ορλάντο Μπος, είναι δύο Κουβανοί πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει την πατρίδα τους μετά τη νίκη της επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο. Το 1976 θα καταρρίψουν ένα αεροπλάνο των Κουβανικών αερογραμμών, σκοτώνοντας τους 73 επιβάτες και τα 5 μέλη του πληρώματος.

Ο κατάλογος των τρομοκρατικών τους ανδραγαθημάτων είναι μακρύς: επιθέσεις με μπαζούκας στην καρδιά της Νέας Υόρκης και στον κόλπο του Μαϊάμι, βόμβες σε ξενοδοχεία της Αβάνας, απόπειρα δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο, χώρια το λαθρεμπόριο όπλων, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες πολιτών στην Κεντρική Αμερική.

Την δεκαετία του '60, στην αρχή της «καριέρας» του, ο Ορλάντο Μπος είχε καταδικαστεί από αμερικανικά δικαστήρια για 40 τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ ο Ποσάδα Καρίλες δραπέτευσε τρεις φορές από τις φυλακές της Βενεζουέλας, όπου εξέτιε την ποινή του για την κατάρριψη του κουβανικού αεροπλάνου.

Παρ' ότι τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ενοχή τους, στην τελευταία πράξη οι δύο τρομοκράτες γίνονται δεκτοί με τιμές ήρωα στο Μαιάμι και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτει τα διαβήματα της Κούβας που ζητά να εκδοθούν και να δικαστούν για τα εγκλήματα τους.

Ο Στέλιος Κούλογλου ακολουθεί την πορεία των δύο τρομοκρατών, των θυμάτων, αλλά και των επίδοξων μιμητών τους ανά τον κόσμο. Στην Αβάνα συναντά παιδιά των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο, στο Μαϊάμι αποσπά την εξομολόγηση ενός επίδοξου μιμητή του δίδυμου: «Θέλω να σκοτώσω τον Κάστρο» λέει στον φακό της εκπομπής ο Ροδόλφο Φρομέτα, επικεφαλής της ομάδας Κομμάντο F-4 και δείχνει τα ντοκουμέντα από τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης του στην Αβάνα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που κοσμούν τα γραφεία της οργάνωσης και μια του Φρομέτα με τον Τζεμπ Μπους, αδερφό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και πρώην κυβερνήτη της Φλόριδα. «Είμαστε φίλοι», δηλώνει χαμογελώντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα