Ο Απόλλων Πάτρας στον τελικό του Κυπέλλου

20:19 20/12/2014 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και δεύτερη στην ιστορία του, ο Απόλλων θα βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ, καθώς επικράτησε (73-75) στο Ζηρίνειο της ΑΕΝ Κηφισιάς σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πέρσι στον τελικό είχαν βρεθεί ο Παναθηναϊκός και ο Άρης (των Αθηναίου-Σαρικόπουλου), έπειτα από έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις των «αιωνίων», φέτος είναι η σειρά

των Πατρινών.

Στο περιθώριο όσων συνέβησαν την Παρασκευή, την απόφαση ακύρωσης του προημιτελικού από το ΑΣΕΑΔ, το αίτημα του Ολυμπιακού, τις απαντήσεις του Παναθηναϊκού, την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και την αναβολή, Κηφισιά και Απόλλων Πάτρας έδωσαν μάχη για το εισιτήριο συμμετοχής τους στον τελικό. Δύο ομάδες τις οποίες έχει κερδίσει αμφότερες τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στις αρχές του β' ημιχρόνου και έκτοτε είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Όλα όμως κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό με την Κηφισιά να μαζεύει τη διαφορά στους 2 πόντους και να έχει την τελευταία κατοχή του ματς. Ο Τσαλδάρης πήγε στο λέι απ για την παράταση, το έχασε, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για φάουλ (δεν ήταν), αλλά ο Απόλλων κατέκτησε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό.

Κηφισιά: Καυκής, Λιακόπουλος 10 (6 ασίστ), Τσαλδάρης 5, Πεσάκοβιτς, Ντούβνιακ 17, Ντέιβις 10, Ψαθάς 2, Μελισσαράτος 13, Μπάρλος 16, Κακιούζης.

Απόλλων Π.: Σκορδίλης 8, Αργυρόπουλος 10 και 6 ασίστ, Γκάλογουεϊ 8, Γεωργαλής 2, Πεν 11, Φιτζπάτρικ 25, Αντωνάκης, Ελ Αμίν 9, Μολφέτας 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα