Ο Ανάκογλου και η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ

09:16 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

"Ανάκογλου με τη σφραγίδα... Τίγρη", γράφει η εφημερίδα, μπλέκοντας τον Μελισσανίδη στην υπόθεση της μεταγραφής του νεαρού μέσου στην ΑΕΚ: "Τεράστιος μεταγραφικός θρίαμβος της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, με τον Μελισσανίδη να "καθαρίζει" με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και να εγγυάται τα λεφτά του διεθνούς μέσου", τονίζει το Goal,

το οποίο στο ρεπορτάζ του αναφέρει αναλυτικά:
"Οσα συνέβησαν το τελευταίο 24ώρο με τη μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου μοιάζουν με ιστορία βγαλμένη από το παρελθόν. Το σενάριο είχε γραφτεί πολύ παλιά. 19 χρόνια πριν, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης "έκλεβε" από το αεροδρόμιο τον Χρήστο Κωστή που είχε έρθει για λογαριασμό του Ολυμπιακού και κάνοντας την απόλυτη ανατροπή τον έντυσε στα "κιτρινόμαυρα". Το παρελθόν, όμως, αποτελεί πολλές φορές οδηγό για το μέλλον. Οπως συνέβη και στην προκειμένη υπόθεση, όπου οι Μελισσανίδης και Κωστής έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνει η μεταγραφή.

"Αυτόν τον παίκτη δεν πρέπει να τον χάσουμε" είπε ο Μελισσανίδης στον Κωστή όταν ο τιμ μάνατζερ του εκθείαζε τα αγωνιστικά προσόντα του Δημήτρη Ανάκογλου. Ο "τίγρης" επικοινώνησε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη -επίσης συμμέτοχος στην υπόθεση της μεταγραφής Κωστή από τον Ηρακλή- και του εξήγησε πως η ΑΕΚ θέλει πολύ τον παίκτη.
Γι' αυτό ο Θεοδωρίδης ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Ενωσης και έκανε λόγο για "γκανγκστερικές" μεθόδους του Παναθηναϊκού. Υπήρξε πίεση στην τοπική κοινωνία των Σερρών, ο Ανάκογλου είχε καταλάβει πως δεν μπορούσε να μείνει εκεί ως το καλοκαίρι. Οι "πράσινοι" είχαν χάσει την πρώτη παρτίδα, αλλά χρειαζόταν να πειστεί και ο Ανάκογλου.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Χρήστος Κωστής. Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη. "Εδώ να έρθεις. Είναι η μεγάλη σου ευκαιρία. Θα σε αγαπήσει ο κόσμος όπως πουθενά αλλού. Και εγώ είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό και επέλεξα ΑΕΚ και με λάτρεψε ο κόσμος. Εδώ θα αναδειχθείς, σε πιστεύω πολύ. Σε θέλει ο προπονητής" του έλεγε ο Κωστής. Τον έπεισε για τις αγωνιστικές προοπτικές και απέμενε να βρεθεί λύση για το οικονομικό ζήτημα και τους ενδοασμούς που είχε ο παίκτης.

Ο Ανάκογλου βρέθηκε το πρωί στην Αθήνα. Δεχόταν συνέχεια κλήσεις, αλλά έδινε προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό. Εντέλει, νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ στο Μαρούσι. Φέρεται πως ζήτησε να τα βρουν με τη διοίκηση του Πανσερραϊκού, ώστε να γίνει άμεσα η μεταγραφή. Εκεί, ο Θεοδωρίδης φέρεται πως αξίωσε 100.000 ευρώ για να δώσει το «ΟΚ». Ο Ανάκογλου είδε πως δεν υπήρχε μέλλον στον Παναθηναϊκό και από τη στιγμή που έλαβε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα χρήματά του, δεν σκέφτηκε στιγμή.

Ο Ανάκογλου με τον ατζέντη του έβαλε πλώρη για το Γουδί, όπου στα γραφεία της ΕΠΟ είχε συνάντηση με τους παράγοντες της ΑΕΚ. Η συμφωνία ήταν άμεση. Η ΑΕΚ, με τις πλάτες που της έκανε ο Μελισσανίδης, με την πίεση του Κωστή και τις κινήσεις της διοίκησης της (ειδικά του Ηλία Μπρουσιανού) κατάφερε να αρπάξει τον παικτη από τα χέρια του Παναθηναϊκού και έκανε μια τεράστια νίκη ουσίας και εντυπώσεων. Η πίεση που άσκησε στον παίκτη η διοίκηση του Πανσερραϊκού, η κινητοποίηση που υπήρξε απ' όλη την ΑΕΚ, έντυσαν τον Ανάκογλου στα κιτρινόμαυρα".

SPORTDAY

H μεταγραφή του Ανάκογλου κυριαρχεί και στη SportDay: "Ταχύτητα και φαντασία", είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία γράφει επίσης: "Η ΑΕΚ νίκησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και έκανε δικό της τον βιρτουόζο Ανάκογλου, που έρχεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα. Η απίστευτη ιστορία του ΑΕΚτζή που έκανε δώρο τη μεταγραφή", καταλήγει η SD τονίζοντας φυσικά την ιστορία που έχει συγκλονίσει τους πάντες από χθες το βράδυ όταν κι έγινε γνωστό.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ στη μεταγραφή του Ανάκογλου είναι πρώτο θέμα στην εφημερίδα, η οποία γράφει: "Ξέσκισμα ΠΑΟ με Ανάκογλου. Δημητρέλος και Μπρουσιανός τους πήραν τον παίκτη μέσα από τα γραφεία τους και τους άφησαν με τη... σιγουριά στο χέρι! Η ΑΕΚ απέδειξε ότι παραμένει μεγάλη ομάδα και στην πιο δύσκολη της ιστορίας της". Επίσης, η ΩΡΑ γράφει για τον Μελισσανίδη: "Κίνηση - ματς ο Τίγρης! Ο Μελισσανίδης έκανε το deal με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και αυτός ήταν ο λόγος που ο τελευταίος τάχθηκε φανηκά υπέρ του να πάει ο παίκτης στην ΑΕΚ. "Βοήθεια στην αγαπημένη μου ομάδα, αλλά κανείς να μην θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει οτιδήποτε άλλο", ξεκαθάρισε ο Μελισσανίδης στο περιβάλλον του. Σημαντικό ρόλο για την παρέμβαση Μελισσανίδη έπαιξε και ο Χρήστος Κωστής"


LIVE SPORT

Για το "κόλπο γκρόσο" της ΑΕΚ γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη φυσικά στη μεταγραφή του Ανάκογλου: "Άφησε ξερό η ΑΕΚ τον ΠΑΟ με την αρπαγή του Ανάγκολου. Η απίστευτη ιστορία του ΑΕΚτζή που έκανε δώρο τον παίκτη". Λόγος γίνεται και για τον Αναστασόπουλο: "Έξυπνη μεταγραφή με Αναστασόπουλο. Σούπερ κινήσεις της Ένωσης στο χειμερινό παζάρι".

Keywords
Τυχαία Θέματα