Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο!

19:38 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και ένας δικηγόρος, περιλαμβάνονται στους 37 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Ακόμη, μεταξύ των 37 είναι και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και ο 50χρονος, πρώην αστυνομικός, των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του συλληφθέντος τρομοκράτη,

Χριστόδουλου Ξηρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι έλεγε σε γνωστό ποινικό, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, ότι ο πρώην συνεργάτης του, Γιάννης Σμπώκος, είχε χρήματα και η ομάδα του αρχινονού, του έβαζε βόμβες στο σπίτι του, προκειμένου να τον εκβιάσουν και να δώσει χρήματα.
Κατά το παρελθόν, είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, έξω από το σπίτι του Γ. Σμπώκου.
Η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού, σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση.
Εν τω μεταξύ, όπλα, σφαίρες, χρήματα και αυτοκίνητα βρέθηκαν στην κατοχή των ατόμων, που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, για άτομα που φέρεται ότι συνεργάζονται με τον συλληφθέντα τρομοκράτη, Χριστόδουλο Ξηρό.
Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα την περασμένη Τρίτη και φέρονται ως συνεργοί του Ξηρού, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες.
Πρόκειται για τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό Χρήστος Πατουχέας και τον Αλβανό Χάρι Κόκα που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ΕΚΑΜίτης θα υποστηρίξει ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με ποινικό κρατούμενο, καθώς είναι «φίλοι από παλιά» και κατάγονται από διπλανά χωριά. «Ολα όσα ακούγονται είναι σενάρια. Δεν είναι δυνατόν όσοι είναι στη φυλακή μαζί και γνωρίζονται να είναι και μέλη μιας οργάνωσης», φέρεται να υποστηρίζει ο 54χρονος που συνελήφθη στο Οίτυλο Λακωνίας, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.
Aπό τον εισαγγελέα πάντως ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος των μελών του κυκλώματος .
Ειδικότερα, σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:
Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Κικίλιας: Εξαρθρώσαμε το βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία
«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.
Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα