Ο άγνωστος κανονισμός του ΝΒΑ

17:16 6/2/2014 - Πηγή: AEK365

Οι Λέικερς χάνουν φέτος πολύ (σ.σ.: ρεκόρ 17-32). Αλλά, κυρίως, χάνουν εύκολα παίκτες... Η ομάδα του Μάικ Ντ'Αντόνι είναι μακράν της δεύτερης η πιο άτυχη στο φετινό πρωτάθλημα σε τραυματισμούς και οι ατυχίες της δεν σταμάτησαν ούτε τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/2) στο Κλίβελαντ. Οι «Λιμναίοι» υπέταξαν μεν τους Καβς με 119-108, αλλά για συμβεί αυτό και να δώσουν τέλος στο σερί των 7 ηττών τους στη σεζόν, χρειάστηκε να σπαταλήσουν διαφορά 29π.(!) και να εκμεταλλευτούν τον πιο παράξενο κανονισμό του ΝΒΑ... Οι Λέικερς έφτασαν

στο Οχάιο με μόλις 8 ετοιμοπόλεμους παίκτες, λόγω των απουσιών των Μπράιαντ, Γκασόλ, Μικς, Χιλ, Χένρι, του Νας που προφυλάχθηκε και του Μάνι Χάρις, του οποίου το 10ημερο συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε. Αλλά κατά την διάρκειά του παιχνιδιού, έχασαν τον Κρις Κέιμαν με αποβολή με 6 φάουλ και τους Τζόρνταν Φάρμαρ (που είχε 21π.-8ασ. στην επιστροφή του μετά τις 31/12) και Νικ Γιανγκ με τραυματισμούς! Ο κόουτς Ντ'Αντόνι κοιτούσε νευρικά στον πάγκο του και έβλεπε... περισσότερους ασίσταντ κόουτς από παίκτες!!! Στα μέσα της τελευταίας περιόδου, κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 29π. διαφορά (50-21 στο 15΄) αλλά και 70-49 στο ημίχρονο, έμειναν στο παρκέ με μόλις 5 ενεργούς παίκτες.


Ωστόσο, όταν ο Ρόμπερτ Σάκρε υπέπεσε στο 6ο φάουλ, το κοινό του Κλίβελαντ έμεινε με ανοικτό το στόμα. Ο αναπληρωματικός σέντερ κατευθύνθηκε προς τον πάγκο, απογοητευμένος που αφήνει την ομάδα του με 4 παίκτες, 3 και κάτι λεπτά πριν την λήξη... Μονάχα που τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του είχαν άγνοια περί ενός κανονισμού της Λίγκας που ουσιαστικά «απαγορεύει» σε ομάδα να μείνει με λιγότερους από 5 παίκτες στο γήπεδο και «υπαγορεύει» την παραμονή του τελευταίου που αποβάλλεται με 6 φάουλ!!! Ο Σάκρε πήρε εντολή να γυρίσει στο παρκέ παρά τα 6 φάουλ και βάσει του περίεργου αυτού κανονισμού, για κάθε φάουλ που έκανε από εκείνο το σημείο και μετά, χρεωνόταν με τεχνική ποινή!!! «Δεν γνώριζα ότι υπάρχει αυτός ο κανονισμός», αποκρίθηκε με ειλικρίνεια ο Σάκρε, καταλήγοντας πως «πραγματικά ήταν κάτι τρελό αυτό που συνέβη»!

ΠΗΓΗ: basketblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα