Ο Άγιαξ παραδίδει το στέμμα

16:08 5/4/2015 - Πηγή: AEK365

EREDIVISIE- 29η Αγωνιστική

Ουτρέχτη-Άγιαξ 1-1
(85' Μαρκιέτ/ 51' Λίουβιν αυτ.)
Το Σάββατο η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν έκανε το χρέος της, 5-0 την Τβέντε, και από σήμερα είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού ο διώκτης της, ο Άγιαξ, άφησε δυο βαθμούς στην έδρα της Ουτρέχτης.
Ο Πρωταθλητής προηγήθηκε στο 51ο λεπτό με αυτογκόλ του στόπερ Ραμόν Λίουβιν αλλά στο 85ο λεπτό δέχτηκε την ισοφάριση

από τον άλλο στόπερ της Ουτρέχτης, τον Τζέβερο Μαρκιέτ. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 87' οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, αποβολή Λίουβιν, αλλά ο Άγιαξ δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο πολυπόθητο γκολ.
Πλέον η διαφορά της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν είναι στους δέκα βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, και ο Άγιαξ, όλα δείχνουν, πως θα παραδώσει το στέμμα στη νέα πρωταθλήτρια.

Άλκμααρ-Φέγενορντ 1-4
(87' Φαν Μπικ αυτ./ 3' Λούκασεν αυτ., 40' Ασαχμπάρ, 45', 59' Μανού)
Την 3η θέση που οδηγεί σε έξοδο στο Europa League δείχνει να "κλειδώνει" η Φέγενορντ που μετά το 4-1 στην έδρα της Άλκμααρ, η οποία είναι στη τέταρτη θέση και πλέον απέχει επτά βαθμούς από την αντίπαλο της.
Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Ντέρικ Λούκασεν με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Φέγενορντ η οποία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έβαλε άλλα δυο γκολ. Στο 40' ο Ανάς Ασάχμπαρ έκανε το 0-2 και στο 45' ο Μανού ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Ο ίδιος ο παίκτης έκανε το 0-4 στο 59' και το μόνο που κατάφερε η Άλκμααρ ήταν να μειώσει με αυτογκόλ του Φαν Μπικ τρία λεπτά πριν το τέλος.

Εξέλσιορ-Ντεν Χάαγκ 2-3
(59' Αουάσαρ, 63' Γκουριγέ/ 34', 90' Κράμερ, 79' Άλμπεργκ)
Εξέλσιορ και Ντεν Χάαγκ μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού και σήμερα τέθηκαν αντιμέτωπες με την Ντεν Χάαγκ να παίρνει σπουδαία νίκη με γκολ στο 90'. Ήταν το πρώτο τρίποντο έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον η Ντεν Χάαγκ απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.
Στο 34' ο Ολλανδός φορ Μίτσελ Κράμερ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ντεν Χάαγκ αλλά η Εξέλσιορ μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέτρεψε την κατάσταση. Στο 59ο λεπτό ο Μαροκινός, γεννημένος στην Ολλανδία, μέσος Αντίλ Αουάσαρ ισοφάρισε και στο 63' ο Ολλανδός εξτρέμ Νίνος Γκουριγέ έκανε το 2-1 για την Εξέλσιορ.
Η Ντεν Χάαγκ δεν το έβαλε κάτω και στο 79ο λεπτό ισοφάρισε με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό Ρόλαντ Άλμπεργκ και στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-3 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κράμερ.

Καμπούρ-Γκόου Αχέντ Ίνγκλις 1-0
(83' Στεμπλέτσκι)
Με γκολ του Σεμπάστιαν Στεμπλέτσκι στο 83ο λεπτό, η Καμπούρ κέρδισε 1-0 τη Γκόου Αχέντ Ίνγκλις και μείωσε στους έξι βαθμούς την απόστασή της από την 7η θέση που οδηγεί στα play off για έξοδο στο Europa League. Πέμπτη διαδοχική ήττα για τη Γκόου Αχέντ Ίνγκλις που θα διεκδικήσει τη παραμονή της στα play off.

Βαθμολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα