Ο... αυθεντικός πρίγκιπας (VIDEO)

13:05 6/12/2011 - Πηγή: AEK365

Σε μια περίοδο που αναζητείται ο πρίγκιπας για να βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο τις ελληνικές ΠΑΕ, μια μέρα σαν την σημερινή έρχεται να μας θυμίσει πως ένας ήταν ο αυθεντικός πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος ο οποίος σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια πέθανε στο καναπέ μιας φίλης του στον Νέο Κόσμο από υπερβολική δόση ηρωίνης. Άλλωστε όπως έλεγε και ο ίδιος "πρέζες υπάρχουν πολλές. Δεν είναι μόνο η ηρωίνη. Αλλά αυτή σε σκοτώνει".

O "τύπος των Εξαρχείων" γεννήθηκε το 1948 και ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά

και ανιψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Το 1970, σε ηλικία 22 ετών, στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε δημιούργησε μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη το συγκρότημα "Δάμων και Φιντίας" και κυκλοφορούν το άλμπουμ "Το ξέσπασμα/Ο κόσμος τους". Το συγκρότημα διαλύεται το 1974 με τον Σιδηρόπουλο να συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο με τον οποίο κυκλοφόρησε τρεις δίσκους.

Το 1976 έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο με την δημιουργία του συγκροτήματος "Σπυριδούλα" παρέα με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο. Οι τρεις τους θα κυκλοφορήσουν ένα από τα, κατά κοινή ομολογία, κορυφαία άλμπουμ της ελληνικής ροκ σκηνής τον "Φλου". Το 1979 το συγκρότημα διαλύεται και τότε ξεκινά ο Σιδηρόπουλος να παίζει στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως "Ο Ασυμβίβαστος" σε μια ταινία όπου ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι "Να μ'αγαπάς". Επίσης θα συμμετάσχει και στην ταινία "Αλδεβαράν" στην οποία πρωταγωνιστούσε και ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο "πρίγκιπας" θα συμμετάσχει στο συγκρότημα "Οι Απροσάρμοστοι" και θα κυκλοφορήσουν δυο δίσκους το "Εν Λευκώ" και το "Zorba the Freak". Το 1987 στο Ηρώδειο θα συνεργαστεί ξανά με τον Μαρκόπουλο ερμηνέυοντας τραγούδια του Δημήτρη Βάρου ενώ το 1988 θα συμμετάσχει στον δίσκο "Ηλεκτρικός Θησέας" και ένα χρόνο αργότερα στον δίσκο με τίτλο "Χωρίς μακιγιάζ".

Το καλοκαίρι του 1990 αρχίζει να παραλύει το αριστερό του χέρι. Αυτό σε συνδυασμό με το θάνατο της μητέρας του λίγο νωρίτερα, θα τον ρίξει ψυχολογικά. Παρόλα αυτά θα πραγματοποιήσει κανονικά τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του Φθινόπωρου, έχοντας το χέρι του δεμένο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις που κανονίζονται για το Δεκέμβριο δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, και οι ηχογραφήσεις νέων τραγουδιών θα μείνουν ημιτελείς. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος θα πει το τελευταίο αντίο στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο από ανακοπή καρδιάς. Αιτία, η υπερβολική δόση ηρωίνης.

Τον επόμενο χρόνο, η μπάντα του, οι «Απροσάρμοστοι» θα κυκλοφορήσουν το «Άντε και καλή τύχη μάγκες» με κομμάτια που πρόλαβε να ηχογραφήσει οι ίδιος, καθώς και άλλα ερμηνευμένα από διάφορους καλλιτέχνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα