Ντόρτμουντ η Ευρώπη είναι κοντά

18:50 28/2/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA-23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.-ΑΜΒΟΥΡΓΟ: 2-1
Γήπεδο: Commerzbank-Arena

Ακόμη κι Ευρώπη βλέπει η Άιντραχτ, που κέρδισε με 2-1 το Αμβούργο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά και στο 12' έφτασαν στο 1-0 με το πέναλτι του Μάιερ. Ωστόσο το Αμβούργο ανέβηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Στίμπερ έφερε στα ίσα το σκορ.

Η Άιντραχτ πίεσε στην επανάληψη και στο 54' ο Μάιερ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στ ματς έκανε το 2-1. Μάλιστα στο 64ο λεπτό τα

Αμβούργο έχασε και τον Οζτρζόλεκ με κόκκινη. Στις καθυστερήσεις η Άιντραχτ έχασε και πέναλτι με τον Μάιερ.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Οζπίκα, Μάντλουνγκ, Ρας, Τσάντλερ, Χασέμπε, Στεντέρα, Ινούι, Άιγκνερ (77' Κιτέλ), Πιαζόν, Μάιερ.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Τζουρού, Νταϊκμάιερ, Ραΐκοβιτς (79' Φαν ντερ Φάαρτ), Οζτρζόλεκ, Γίρατσεκ, Κάτσαρ, Μίλερ (70' Μάρκος), Στίμπερ, Γουαΐντα, Ρούντνεβς (60' Μπάιστερ).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΣΑΛΚΕ 3-0
ΓΗΠΕΔΟ: SIGNAL IDUNA PARK
Το ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ μόνο ντέρμπι δεν ήταν με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να κερδίζει 3-0 τη Σάλκε η οποία θα μπορούσε να είχε δεχτεί περισσότερα από τρία γκολ. Η Ντόρτμουντ με τέσσερις σερί νίκες αφήνει πίσω τα σενάρια υποβιβασμού και βλέπει Ευρώπη.
Στα πρώτα 30 λεπτά, η ομάδα του Κλοπ είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 4' ο Ομπαμεγιάνγκ νικήθηκε, σε τετ α τετ, από τον Βελενρόιτερ και στο 12ο λεπτό ο Γκαμπονέζος επιθετικός έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία.
Στο 26' ο Μκιταριάν με τον Σαχίν δεν μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.
Η Ντόρτμουντ συνέχιζε να χάνει τα άχαστα στο πρώτο μέρος και στο 34ο λεπτό ο Ρόις σημαδεύει το δοκάρι και αμέσως μετά ο Ομπαμεγιάνγκ αδυνατεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο πρώτο μέρος, 15 τελικές για τη Ντόρτμουντ, μόλις 2 για τη Σάλκε που δεν είχε κανένα σουτ προς την εστία.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι σε παθητικό ρόλο χωρίς φαντασία και δημιουργία με τη Ντόρτμουντ να συνεχίζει τη κυριαρχία της και στο 52' να χάνει ακόμα μια ευκαιρία με τον Ρόις.
Και αφού στο 66' ο Μκιταριάν δεν κατάφερε να σκοράρει, με την ομάδα του Κλοπ να φτάνει τις 25 τελικές, η λύτρωση ήρθε στο 77ο λεπτό.
Σε κάθετη μπαλιά του Μκιταριάν, η μπάλα κοντράρει στον Χέβεντες, ο Ομπαμεγιάνγκ προλαβαίνει το τάκλιν του Αόγκο και με πλασέ ανοίγει το σκορ. Ο Κλοπ ξεσπάει και ο Γκαμπονέζος φορ πανηγυρίζει με μάσκα Μπάτμαν.
Το 77ο λεπτό ήταν το σημείο κατάρρευσης για τη Σάλκε η οποία δυο λεπτά αργότερα δέχτηκε δεύτερο γκολ. Από τα δεξιά ο Γκουντογκάν έβγαλε σέντρα και ο Μκιταριάν με προβολή πρόλαβε τον Βελενρόιτερ για το 2-0.
Η τραγωδία για τη Σάλκε ολοκληρώθηκε στο 86ο λεπτό με τραγικό λάθος του Βελενρόιτερ ο οποίος είχε τη μπάλα στα πόδια, προσπάθησε να αποφύγει τον Ρόις, αλλά εκείνος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το δίκαιο 3-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Κιρχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτζερ, Γκουντογκάν (83' Μπέντερ), Σαχίν (87' Κελ), Μκιταριάν, Ρόις, Καγκάουα (76' Μπλαστσικόφσκι), Ομπαμεγιάνγκ
ΣΑΛΚΕ: Βελενρόιτερ, Χέβεντες, Νοϊστέντερ, Νάστασιτς, Ουτσίντα, Χόγκερ, Μπόατενγκ (64' Μπαρνέτα), Φουχς, Χούντελααρ, Τσούπο Μότινγκ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: BAY ARENA
Λίγες μέρες μετά τη νίκη της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε 1-0 τη Φράιμπουργκ και παρέμεινε στη 3η θέση της Bundesliga, αυξάνοντας την απόσταση από τη τέταρτη Σάλκε. Η Φράιμπουργκ συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Στα πρώτα 30 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν εγκλωβίσει τους παίκτες της Λεβερκούζεν και μάλιστα έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες, σε διάστημα ενός λεπτού, για να προηγηθούν. Στο 27' ο Λένο αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση φάουλ του Σμιντ και στο 28' έκανε το ίδιο σε προσπάθεια του Κλάους.
Το γκολ για τη Λεβερκούζεν ήρθε στο 33ο λεπτό. Ο Μπελαραμπί από τα δεξιά άδειασε δυο αντιπάλους, έβγαλε σέντρα, ο τερματοφύλακας Μπούρκι έδιωξε με τη μπάλα να φτάνει στον Σίμον Ρόλφες που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του αρχηγού της Λεβερκούζεν από τις 23 Μαρτίου.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, νέα ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν με το διαγώνιο σουτ του Σον να φεύγει άουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο το τέμπο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό με τη Φράιμπουργκ να μην απειλεί και τη Λεβερκούζεν να χάνει τη καλύτερη της στιγμή στο 71' όταν ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπούρκι έδιωξε δύσκολα.
Πάντως, η Φράιμπουργκ προκάλεσε... εμφράγματα στη "Bay Arena" στις καθυστερήσεις όταν σε γέμισμα του Ρίτερ, ο Σμιντ έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Λένο με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.
Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν από τις 29 Νοεμβρίου.
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ουέντελ, Μπέντερ (64' Ράιναρτζ), Ρόλφες, Μπελαραμπί (72' Μπραντ), Μιν Σον, Κίσλινγκ, Τσαλχάνογλου (76' Ντρμιτς)
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτερ, Κρμας, Χον, Γκούντερ, Νταριντά, Σούστερ (72' Χόφλερ), Κλάους (44' Γκουεντέ), Σμιντ, Μεχμέντι (80' Σαχίν), Φίλιπ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΜΑΪΝΤΣ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: Wirsol Rhein-Neckar-Arena
Η έξοδος στο Europa League εξακολουθεί να είναι κοντά για τη Χόφενχαϊμ καθώς παρέμεινε για 3η σερί αγωνιστική αήττητη, μετά το 2-0 επί της Μάιντς η οποία με μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές πλησιάζει επικίνδυνα την ζώνη υποβιβασμού
Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα σουτ προς την εστία με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Μάλι (23'), τον Κλέμενς (32') και τον Οκαζάκι (37') .
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χόφενχαϊμ μπήκε πιο δυνατά και αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει με Σζαλάι και Φιρμίνιο έφτασε στο γκολ στο 55'. Ο Φιρμίνιο βρήκε τον Κέβιν Φόλαντ και ο Γερμανός εξτρέμ με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.
Η Μάιντς είχε περισσότερες τελικές, 19 έναντι 16, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ από κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Ευγκένι Πολάνσκι με τον Πολωνό αμυντικό μέσο να κάνει το 2-0 στο 76ο λεπτό.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπεκ, Στρομπλ, Μπίκαιτς, Κιμ, Πολάνσκι, Ρούντι, Φολαντ, Σαλίχοβιτς (46' Σβέγκλερ), Φιρμίνιο (88' Άμπραχαμ), Σζαλάι (64' Σίπλοκ)
ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Μπένγκτσον, Γκάις, Παρκ (77' Χόφμαν), Κλέμενς (72' Σαμπέριο), Ντε Μπλάσις, Μάλι (86' Σότο), Οκαζάκι

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: OLYMPIASTADION
Σε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς μεγάλες φάσεις, η Χέρτα Βερολίνου πήρε σπουδαία νίκη επικρατώντας 1-0 της Άουγκσμπουργκ με τέρμα του Σάλομον Καλού στο 88ο λεπτό.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι δυο ομάδες έδειχναν διατεθειμένες να μην ρισκάρουν και τελικά το γκολ προήλθε από λάθος της άμυνας της Άουγκσμπουργκ με τον Καλού να εκτελεί τον Χιτζ για το 1-0 της Χέρτα. Πάντως, στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας αν ο Καϊούμπι δεν σπαταλούσε τη καλύτερη ευκαιρία της Άουγκσμπουργκ στο παιχνίδι.
Η Χέρτα Βερολίνου ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού με την Άουγκσμπουργκ να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στη πρώτη τετράδα.
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πέκαρικ (75' Μπεν Χατίρα), Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Νιεμάιερ, Λούστενμπεργκερ, Μπέερενς, Σουλζ (57' Ντζενγκ), Σκιέλμπρεντ (82' Χέγκελερ), Καλού
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Φέλνερ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Μπάμπα, Μπάιερ, Καϊούμπι, Χόμπιεργκ, Άλτιντοπ, Βέρνερ (68' Πάρκερ), Μπομπαντίγια (83' Γουόν Γι)

ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: HDL ARENA
Στον πάτο της βαθμολογίας έμεινε η Στουτγάρδη που αν και προηγήθηκε τελικά ισοφαρίστηκε από το Ανόβερο, 1-1 το τελικό σκορ, με τις δυο ομάδες να παραμένουν χωρίς νίκη από τις 16 Δεκεμβρίου.
Στο 52' ο Κρίστιαν Γκέντνερ εκμεταλλεύτηκε τη κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και με αριστερό σουτ έκανε το 0-1 για τη Στουτγάρδη. Όμως, το Αννόβερο έφερε το ματς στα ίσια στο 69ο λεπτό με σκόρερ τον Στιντλ.
Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, ενώ είχαν και από μια αποβολή έπειτα από διαπληκτισμό των Στιντλ και Χάρνικ με τους δυο παίκτες να αντικρίζουν τη κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις.
ΑΝΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοθ, Γκουλσελάμ, Αντρεάσεν (61' Κιγιοτάκε), Μπριάν (84' Σόμπιχ), Πριμπ (62' Μπίτενκουρτ), Στιντλ, Χοσέλου
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ουλράιχ, Κλάιν, Νιντερμάιερ, Σβαμπ, Γκοτοκού Σακάι (93' Χλούσεκ), Ντιέ, Γκέντνερ, Χάρνικ, Βέρνερ (87' Κόστιτς), Μαξίμ, Γκίντσεκ

Keywords
Τυχαία Θέματα