Νίκη ΟΣΦΠ επί της Ζαλγκίρις

18:03 30/9/2012 - Πηγή: AEK365

Χωρίς να δυσκολευτεί στο παραμικρό, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις στον μικρό τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» με 86-75 και κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν πιο βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα (και μετά το 0-4) να πάρουν το προβάδισμα. Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά απέκτησε από νωρίς μία διαφορά

απέναντι στους Λιθουανούς , οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν το προβάδισμα. Έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 24-11, ενώ στη δεύτερη περίοδο, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Η διαφορά παρέμεινε σε μεγάλα επίπεδα με τους παίκτες της Ζαλγκίρις να μην μπορούν να κάνουν αυτά που είχαν σχεδιάσει και τον Πλάθα να μην είναι ευχαριστημένος από την εικόνα τους. Το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 43-32.

Οι παίκτες του ολυμπιακού συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ειδικά από τη στιγμή μάλιστα που ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για πολύ ώρα στον πάγκο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 66-49, με τους Λιθουανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν και να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη Ζαλγκίρις να μην μπορεί να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι της ελληνικής ομάδας. Έτσι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στον μικρό τελικό με 86-75 και να κατακτήσει την 3η θέση του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-32, 66-49, 86-75.

Keywords
Τυχαία Θέματα