Νίκη χωρίς αυτοδυναμία η Μέρκελ

09:20 23/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μια μέρα μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Άνγκελα Μέρκελ, η προσοχή όλων, εντός και εκτός Γερμανίας, στρέφεται στις διεργασίες που θα λάβουν χώρα με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τα επιτελεία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή συνεδριάζουν από το πρωί στο Βερολίνο προκειμένου να αναλύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να καθορίσουν τη στάση τους στις συζητήσεις

για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος θα είναι ο κυβερνητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).
Χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία η γερμανίδα καγκελάριος με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του κόμματός της, το οποίο ανήλθε στο 41,5%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρέθηκαν στο 25,7%, η Αριστερά (Linke) στο 8,6% και οι Πράσινοι (Grüne) στο 8,4%.
Η Εναλλακτική για την Γερμανία απομακρύνθηκε από το όριο εισόδου στην Βουλή, πέφτοντας στο 4,7%, όπως και οι Φιλελεύθεροι του FDP και του Φίλιπ Ρέσλερ που καταποντίστηκε στο 4,8%. (για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας θα βρεθεί έξω από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο).
Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα συγκέντρωσε 311 έδρες και δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα, ενώ οι έδρες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανέρχονται σε 319.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα