«Νίκη… αυτοπεποίθησης»

01:20 30/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια στους «ερυθρόλευκους»,σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.«Όσοι έχουν βιώσει τέτοια παιχνίδια, ξέρουν πόσο δύσκολο είναι. Από την μία ήταν μία ομάδα με ταλέντο, αλλά αυτό που ήθελε ήταν να προετοιμάσει το παιχνίδι της Δευτέρας στο πρωτάθλημά της όπου κρίνεται η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και όσο περνούσε η ώρα το πίστευε περισσότερο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Στο τέλος είπαμε να δούμε ξεχωριστά

κάθε φάση και κάθε άμυνα, επιστρέψαμε άμεσα και καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, όπως έπρεπε να κάνουμε από την αρχή. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, λόγω τραυματισμών και αλλαγών στο ρόστερ, ενώ είναι και διαφορετικό το σύστημα του ΤΟΡ16. Βλέπετε και η Ρεάλ που έχει κάνει τρεις ήττες.

Χρειαζόμαστε μερικές μέρες προπονήσεων για να βρούμε τη χημεία μας και την αυτοπεποίθησή μας. Η σημερινή μας νίκη θα μας βοηθήσει σε αυτό το τομέα. Ήταν η 9η εκτός έδρας νίκη για μας και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης έδειξαν χαρακτήρα».

Αναφορικά με τη συνέχεια, σχολίασε: «Αν μας έλεγε κάποιος πως θα τελειώναμε με ένα παιχνίδι στην έδρα μας με την Χίμκι θα έλεγα ότι θα το παίρναμε σίγουρα. Τώρα θα παλέψουμε σκληρά για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Το ΤΟΡ16 είναι σωστό σύστημα, γιατί μπορείς να καλύψεις λάθη που μπορείς να έχεις κάνει. Οι οκτώ καλύτερες ομάδας θα πάνε στα play offs. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τη νίκη και αν βρεθούμε σε φόρμα στην κατάλληλη στιγμή μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς για τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δείξει από την αρχή την ίδια εικόνα, απάντησε: «Πάντα λέω ότι παίζει ο αντίπαλος και τι σε αφήνει να κάνεις μέσα στο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι μας παίζει ο παίκτης στην θέση 4 και ο Πρίντεζης ήταν 17 μέρες έξω και κάναμε πολλές αλλαγές γιατί δεν μπορούσε να βρει ανάσες. Παίξαμε τα συστήματά μας με τον Άντιτς στο 4, αλλά δεν μπορούσαμε να τρέξουμε, αλλά και με τέσσερα γκαρντ, όπου δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Δεν μπορούμε να υποτιμούμε καμία νίκη. Θέλουμε άλλη μία για την καλύτερη θέση στον όμιλο και στην συνέχεια να ετοιμαστούμε για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο Final 4».

Keywords
Τυχαία Θέματα