Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Β.Μεϊμαράκης

17:32 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ψήφων από την Μεταπολίτευση έως σήμερα. Ειδικότερα από σύνολο 290 ψηφισάντων, οι 223 ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη ενώ βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Επιπροσθέτως, η Βουλή απέκτησε και τους νέους αντιπροέδρους ενώ κενή μένει η θέση

του 7ου αντιπροέδρου που με βάση τον Κανονισμό της Βουλής ανήκει στην «Χρυσή Αυγή» καθώς ο υποψήφιος κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων (απαιτούνται τουλάχιστον 75 ψήφοι).

Συγκεκριμένα: στις θέσεις Α', Β' και Γ' αντιπροέδρων της Βουλής εκλέγονται οι κ.κ. Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Νάκος (ΝΔ)και Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντίστοιχα με 235 ψήφουςυπερ, 48 λευκά και 2 άκυρα. Δ' αντιπρόεδρος με 227 ψήφους,57 Λευκά και 1 άκυρο ελέγχτηκε ο κ. Γιάνης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Ε' αντιπρόεδρος με 228 ψήφους, κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) και ΣΤ' αντιπρόεδρος με 225 ψήφους η κυρία Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Ελληνες).

Για την θέση του Ζ'αντιπροέδρου η «Χρυσή Αυγή» είχε προτείνει τον κ. Πολύβιο Ζησημόπουλο οποίος όμως με 41 ψήφους υπέρ ,204 «Ακυρα» και 39 λευκά δεν εκλέχθηκε (σ.σ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει 18 βουλευτές). Πλέον, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η θέση μένει κενή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης με τους 3 αντιπροέδρους της Βουλής που προέρχονται από τη ΝΔ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στην οικεία του στην Κηφισιά προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την τιμητική επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα