Νέο σοκ με ανήλικη στην Ινδία

16:39 12/1/2013 - Πηγή: AEK365

Μια 16χρονη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε στην Ινδία μετά τον φερόμενο βιασμό της όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. Η ανήλικη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας εγκαύματα σε πάνω από το 90% του σώματος της.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο κρατίδιο Χαριάνα και η οικογένεια της 16χρονης δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον, πρόσθεσε η οικογένειά της.
Καταθέτοντας σε δικαστικό αξιωματούχο το κορίτσι δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν

από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε, πρόσθεσε ο Νέχρα, σημειώνοντας ότι ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί.
Μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ακόμη ένα κρούσμα σημειώνεται στη χώρα, μετά τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα. Η κοπέλα είχε υποκύψει στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην Ινδία και την αξίωση να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα