Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας

15:22 18/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας της Συρίας, Νταούντ Ρατζίνα, φέρεται να σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο κτίριο του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Νεκρός και ο σύζυγος της αδελφής του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, Ασέφ Σοκάτ. Ο σύζυγος της Μπούσρα πέθανε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι αξιωματούχοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών είναι ζωντανός και

η κατάστασή του είναι σταθερή. Νωρίτερα, αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως είχε και αυτός σκοτωθεί.

Από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έγινε επίσης γνωστό πως ο επικεφαλής των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών Χισάμ Μπεχτιάρ έχει τραυματιστεί και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής καμικάζι εργαζόταν ως σωματοφύλακας για κάποιον από τον στενό κύκλο συνεργατών του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η ισλαμιστική οργάνωση ανταρτών «Ταξιαρχία του Ισλάμ» αναφέρει σε δήλωσή της στη σελίδα της στο Facebook πως έβαλε «στόχο τον πυρήνα που συνεδρίαζε στην αίθουσα ελέγχου κρίσεων στην πρωτεύουσα Δαμασκό».

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της.

Οι συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του στρατού γύρω από τη Δαμασκό συνεχίστηκαν και την νύχτα, σύμφωνα με οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Πάνω από 60 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στη Δαμασκό, σε μάχες με τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα