Νέα σφαγή στη Συρία καταγγέλλουν οι ακτιβιστές

13:33 1/6/2012 - Πηγή: AEK365

Μια ακόμα μαζική εκτέλεση καταγγέλλουν οι ακτιβιστές ότι έγινε στη Συρία από παραστρατιωτικές ομάδες, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο που προέρχεται από αυτή. Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την τρίτη εκτέλεση σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Αλ Σαμπίχα ανάγκασαν 13 εργαζόμενους σε εργοστάσιο να κατέβουν από ένα λεωφορείο κοντά στο χωριό Κουσέρ, στα δυτικά της χώρας. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι μαχητές τούς εκτέλεσαν.

Το βίντεο δείχνει αρκετές σορούς που φέρουν πολύ ισχυρά τραύματα.

Άλλο βίντεο δείχνει συγγενείς των θυμάτων να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

Οι πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ωστόσο, δύο φορές αυτή την εβδομάδα, παρατηρητές του ΟΗΕ έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενα ακτιβιστών για εκτελέσεις στη Χούλα και στην Ντέιρ αλ Ζουρ.

Την Παρασκευή συνεδριάζει για το θέμα της Συρίας και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, εν μέσω «φωνών» που ζητούν ανεξάρτητη έρευνα για τη σφαγή στη Χούλα.

Σύγχυση επικρατεί στη διεθνή κοινότητα για τη στάση που πρέπει να τηρηθεί. Την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες για οποιαδήποτε δράση εναντίον της Συρίας κριθεί αναγκαία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επικεντρώνεται στην άσκηση μεγαλύτερης διεθνούς πίεσης στην Δαμασκό για να επιτευχθεί η αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα