Νέα παγκόσμια κρίση βλέπει ο Ινδός «προφήτης»

15:06 8/8/2014 - Πηγή: AEK365

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο να υπάρξει νέα διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση εξαιτίας της εν εξελίξει χρηματοπιστωτικής φούσκας, κρούει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας και πρώην κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ραγκουράμ Ραγιάν.
«Ορισμένοι από τους οικονομολόγους που ειδικεύονται στα μακροοικονομικά δεν αναγνωρίζουν τη συνολική συσσώρευση κινδύνων. Εχουμε μία μεγαλύτερη πιθανότητα

για ένα νέο κραχ σε μια περίοδο που ο κόσμος είναι λιγότερο ικανός να επωμισθεί το κόστος», υποστηρίζει ο Ινδός κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Central Banking Journal.
Ο Ραγιάν, οι δηλώσεις του οποίου έχουν ιδιαίτερο βάρος λόγω της προειδοποίησης που είχε απευθύνει για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε το χρηματοπιστωτικό σύστημα τρία χρόνια πριν από την κρίση του 2008, εκφράζει ακόμη ανησυχία για τη συσσώρευση ανισορροπιών.
«Τα προβλήματα δεν προέρχονται τόσο από την αύξηση των πιστώσεων που είναι σχετικά χλιαρή στις αγορές των αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και ισχυρότερη στις αναδυόμενες αγορές, αλλά από τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων λόγω του χρηματοπιστωτικού κινδύνου και ούτω καθεξής... Οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις δεν είναι προβλέψιμες (όπως αυτές που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη). Οι κίνδυνοι συσσωρεύονται, έως ότου σε πλήξουν με σφοδρότητα», επισημαίνει ο Ραγιάν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα