Νέα μετάλλια για ΑΕΚ

14:32 4/1/2013 - Πηγή: AEK365

Και άλλα μετάλλια σε χριστουγεννιάτικο τουρνουά κατέκτησαν τα ταλεντάκια της ΑΕΚ. Αυτή τη φορά είναι ο 11χρονος Χιώτης σκακιστής της Ένωσης Βασίλης Παπακώστας και η αδελφούλα του Δανάη (8 ετών) επίσης σκακίστρια της Ένωσης, που αγωνίστηκαν για 7 ημέρες στο τουρνουά που διοργάνωσε ο ΄΄Φάρος Βαρβασίου΄΄ Χίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο». Πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή διοργάνωση, μοναδική για τα σκακιστικά δεδομένα της Χίου, που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και το κοινό που το παρακολούθησε. Την τελευταία

αγωνιστική και στο τελευταίο παιχνίδι κρίθηκαν και οι πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη. Έτσι στα ντέρμπι των πρώτων σκακιέρων ο Χ. Γιαλιάς και o Βασίλης Παπακώστας έκαναν ισοπαλία και ο Σ. Χαλιορής νίκησε τον Κ. Παπαδημητράκη και τον έβγαλε εκτός μεταλλίων αν και πραγματοποίησε ένα πολύ καλό τουρνουά.
Τελικά μεγάλος νικητής στη γενική κατάταξη της αναδείχτηκε αήττητος ο 20χρονος Χρήστος Γιαλιάς (παίκτης του ΣΟ Ικαρίας) με 6,5 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο 16χρονος Στέφανος Χαλιορής (ΣΟ Ικαρίας) με 6 βαθμούς και την 3η θέση ο 11χρονος Βασίλης Παπακώστας (ΑΕΚ) με 5,5 βαθμούς. Ο σκακιστής μας πήρε και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των σκακιστών μέχρι 12 ετών, ενώ η Δανάη Παπακώστα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια μέχρι 8 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα