«Ναζιστική επαρχία η Ελλάδα»!

20:31 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

O Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ είναι γνωστός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη συνήθειά του να λέει ό,τι ακριβώς πιστεύει έξω από τα δόντια και χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Αυτό έκανε και τώρα!

Ο Βρετανός προκάλεσε ακόμα μια φορά τη Γερμανία παρομοιάζοντας την γερμανική πρόταση για την τοποθέτηση επιτροπής ελέγχου στην Αθήνα με την τοποθέτηση ενός «Γκαουλάιτερ από τους ναζί!

Ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε την πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

«φάρσα» η οποία όριζε «ένας Ευρωπαίος επίτροπος και η ομάδα του να εγκατασταθούν σε ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα και να αναλάβουν τους τη διαχείριση της χώρας - ένας 'Γκαουλάιτερ', όπως θα έλεγαν ορισμένοι. Στην πραγματικότητα θα επρόκειτο απλώς για μια θέση διαπραγμάτευσης σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία», προσέθεσε.

Φυσικά, η αναφορά στους «Γκαουλάιτερ», δηλαδή τους επικεφαλής επί ναζιστικού καθεστώτος μιας διοικητικής περιφέρειας, προκάλεσε αμέσως την αγανάκτηση των Γερμανών Ευρωβουλευτών.

Ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Ράινχαρντ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ για διάδοση «του μίσους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του μίσους ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς» και του ζήτησε να αποσύρει τις δηλώσεις του.

Ο Φάρατζ φυσικά αρνήθηκε να τις αποσύρει και μάλιστα αιτιολόγησε τη σύγκριση που έκανε λέγοντας ότι οι γερμανικές εφημερίδες περιγράφουν «τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άχρηστους και τους Ιταλούς ως δειλούς», και ότι σε ανταπόδοση ο Τύπος των χωρών αυτών γελοιογραφεί σημαντικές φυσιογνωμίες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, τις οποίες παρουσιάζει «να φορούν στολές ναζί».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς του ανταπάντησε ότι «Αυτοί που διαδίδουν τον εθνικισμό σε αυτόν τον οίκο είναι αυτοί που τοποθετούν σημαίες στην έδρα τους για να επιδείξουν τον εθνικισμό τους και στους οποίους όπως γνωρίζω ανήκετε», ενώ στη συνέχεια απείλησε να διώξει τον Φάρατζ από την αίθουσα.

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής τον έβγαλε από τον κόπο καθώς έφυγε μόνος του!

Τώρα, ο Φάρατζ πιθανότατα να τιμωρηθεί με πρόστιμο που θα αναλογεί σε έως και 10 ημερομίσθια, αν ο Σουλτς αποφασίσει να κινήσει διαδικασία εναντίον του για την πρόκληση προβλήματος στη συνεδρίαση.

Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν ο Φαρατζ είχε προκαλέσει ξανά μιλώντας για μια Ευρώπη σε γερμανική κατοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα