Ναός από... σκουπίδια! (ΦΩΤΟ/VIDEO)

00:18 28/8/2013 - Πηγή: AEK365

Εμφανισιακά μοιάζει με ένα μεγαλοπρεπές μοναστήρι έτοιμο για να προσευχηθεί ένα τάγμα μοναχών. Στην πραγματικότητα όμως κανένας αρχιτέκτονας δεν το σχεδίασε, αλλά ένας πιστός πρώην μοναχός με υλικά που βρήκε στα... σκουπίδια!

Ο Τζούστο Γκαλέγκο Μαρτίνεζ άρχισε να φτιάχνει το μοναστήρι του το 1960 λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μαδρίτη. Ο ίδιος είναι αγρότης στο επάγγελμα ωστόσο τη δεκαετία του 1950 θέλησε να γίνει βενεδικτίνος μοναχός και πήγε σε ένα μοναστήρι, απ' όπου αναγκάστηκε να φύγει όταν προσβλήθηκε από φυματίωση. Ωστόσο, έκανε τάμα να χτίσει ένα εκκλησάκι προς τιμήν της Παναγίας

στην οποία προσευχόταν όσο ήταν άρρωστος. Και τελικά κατάφερε πολλά παραπάνω!

Η εκκλησία που φτάνει τα 40 μέτρα είναι φτιαγμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο με υλικά που βρήκε στα σκουπίδια. Έτσι, οι κολόνες είναι φτιαγμένες από βαρέλια, ενώ ο τεράστιος θόλος από σωλήνες!

Ο Ντον Τζούστο στα 86 του σήμερα ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το ναό παρά την τακτική βοήθεια από τα εξι ανίψια του. Ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά, όπως να μπουν παράθυρα και να καλυφθεί ένας τρούλος. Το κτίριο δεν έχει πολεοδομική άδεια, ωστόσο οι αρχές δεν το πειράζουν καθώς έχει γίνει πια τουριστικό αξιοθέατο. Μάλιστα, εκεί βρέθηκε και το BBC, το οποίο έκανε ένα ντοκιμαντέρ για το ναό με τίτλο "Ο τρελός και ο καθεδρικός" (Μπορείτε να το δείτε παρακάτω).

Keywords
Τυχαία Θέματα