«Να βελτιωθούμε στην άμυνα»

22:58 21/1/2014 - Πηγή: AEK365

Στην καλή επιθετική λειτουργία, αλλά και στα αμυντικά κενά που παρουσίασε η Εθνική απέναντι στην Ουγγαρία, στάθηκε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιώργος Μορφέσης. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος της ομάδας είναι η νίκη σε ένα από τα δύο παιχνίδια που υπολείπονται για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είχαμε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι, ένα πολύ καλό στην

επίθεση, και στην άμυνα ένα μέτριο, καθώς δεχτήκαμε αρκετά γκολ και κάναμε κάποια λάθη, όπως και με την Ιταλία, όμως ευτυχώς αυτή τη φορά δεν μας κόστισαν. Θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο στον ανασταλτικό τομέα, καθώς δεχόμαστε γκολ από παντού, απ' το φουνταριστό, απ' την κόντρα κι από περιφέρεια. Σίγουρα, η εικόνα μας είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, κι αυτό οφείλεται στο ότι τα κορίτσια έχουν βρει περισσότερο ρυθμό από το πρωτάθλημα. Τώρα πάμε να κερδίσουμε μέσα στην Ιταλία για να πάρουμε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο».

Αναφορικά για τις νεαρές πολίστριες που πήραν χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, ανέφερε: «Τα μικρά παιδιά θέλουν χρόνο και στο Γουόρλντ Λιγκ έχουν την ευκαιρία να πάρουν σημαντικές εμπειρίες, τις οποίες δεν μπορούν να τις πάρουν από τα σωματεία τους, καθώς το επίπεδο είναι διαφορετικό».

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ έκανε και η πρώτη σκορερ της αναμέτρησης με έξι γκολ, Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία σημείωσε: «Παίξαμε απέναντι σε μία σκληρή και δυνατή ομάδα, η οποία όμως είναι σε φάση προετοιμασίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πετύχαμε αρκετά γκολ, η αλήθεια είναι, όμως αυτό δε λέει κάτι, η άμυνα μετράει περισσότερο, κι εκεί δεν ήμασταν πολύ καλές. Τώρα έχουμε άλλα δύο παιχνίδια, με Ιταλία και Ουγγαρία έξω, τα οποία θα κρίνουν και την πρόκριση. Έστω και μία νίκη να κάνουμε, θα περάσουμε στον επόμενο γύρο, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες».

Keywords
Τυχαία Θέματα