«Να παραιτηθεί ο Ρεν για εγκλήματα κατά της Ελλάδας»

16:12 7/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την στιγμή που ο Όλι Ρεν συνιστά στους Έλληνες να ξεχάσουν το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος" και να συνεχίσουν την εφαρμογή του προγράμματος, ο έμπειρος οικονομικός συντάκτης της Telegraph Ambrose Evans-Pritchard εξαπολύει σφοδρή επίθεση για τις μεθοδεύσεις και τα λάθη που οδήγησαν την οικονομία στη σημερινή κατάσταση, ζητώντας την παραίτηση του επιτρόπου Όλι Ρεν για εγκλήματα κατά της χώρας και της οικονομίας.
«Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την

τρόικα στην Ελλάδα, όπου η ανεργία των νέων έχει μόλις φτάσει στο 58.3%. Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, δεν έχει χάσει ένα μεροκάματο, δεν έχει αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μομφή από κάποιο εκλεγμένο όργανο, παρά το συντριπτικό κατηγορητήριο που μόλις εξέδωσε στο ΔΝΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Και ακόμη χειρότερα, τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν δεν έχουν διορθωθεί πλήρως», σημειώνει.
Κάνει λόγο ακόμη, για αυτοκαταστροφική πολιτική που συνεχίζεται με το ίδιο μείγμα και για την παραδοχή ότι θυσίασαν την Ελλάδα, για να σώσουν το ευρώ και τις υπόλοιπες χώρες. «Υποτίμησαν την αγριότητα ενός φαύλου κύκλου λιτότητας και βγήκαν μετά να κατηγορήσουν το θύμα ότι δεν συμμορφώνεται με τους όρους». Γράφει επίσης ότι Γαλλία και Γερμανία δεν ήθελαν αναδιάρθρωση το 2010, επειδή οι τράπεζές τους κατείχαν μεγάλο αριθμό ομολόγων και στη συνέχεια αναφέρεται σε σημεία της έκθεση του ΔΝΤ που εξέθεσε τη συνταγή της ατέλειωτης ύφεσης.
Αφού σημειώνει τις ευθύνες του Ντράγκι και τις αδυναμίες του ευρωσυστήματος, ο Ambrose Evans-Pritchard περνάει στον Ρεν, αναφέροντας ότι έχει μια αποστολή που είναι αδύνατη, αφού κυρίως φταίνε οι χώρες του βορρά και η ΕΚΤ. «Όμως, γράφει, αυτός τα χρεώνεται όλα αυτά, ως αρμόδιος». «Η Τρόικα είναι το μωρό του», σημειώνει χαρακτηριστικά και τον καλεί να παραιτηθεί για να καθαρίσει ο αέρας, να δείξει η Ε.Ε. ότι η «τρομοκρατία» θα σταματήσει.
Ο συντάκτης της Telegraph δεν ξεχνά και τον κ. Σόιμπλε, για τον οποίο γράφει ότι επίμονα δυσφήμησε τους Έλληνες, για μια πολιτική που ήταν αποτυχημένη.
Ο Pritchard συμπεραίνει ότι οι Έλληνες θυσιάστηκαν όπως οι πρόγονοι τους στις Θερμοπύλες για να αγοράσουν χρόνο για τους υπόλοιπους, λόγω των λαθών στο νομισματικό σύστημα, αντί να χειροκροτηθούν για τις ηρωικές προσπάθειες τους απέναντι σε δεινά για τα οποία φταίνε ιδιοτελείς Ολλανδοί, Φιλανδοί, Αυστριακοί και Γερμανοί πολιτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα