Μουρμούρες στη Football League για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΑΕΚ!

18:17 1/7/2014 - Πηγή: AEK365

Θέμα συζήτησης -αλλά και αντικείμενο... έντασης- αποτέλεσε το τηλεοπτικό συμβόλαιο τις ΑΕΚ στην συνεδρίαση της Football League. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα και δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για την τηλεοπτική στέγη της Ένωσης την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας a-sports στο ΔΣ της λίγκας υπήρξαν εντάσεις: «Πυρ και μανία... Μόνο αδιάφορα δεν σφύριξαν

οι ομάδες της Β' Εθνικής στα περί ξεχωριστού τηλεοπτικού συμβολαίου της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα. Η συγκεκριμένη φημολογία άναψε φωτιές κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Β' Εθνικής την Τρίτη (1/7).
Κι αυτό καθώς πολλές ομάδες διεμήνυσαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. «Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, υπάρχει κεντρική διαχείριση μέσα στην οποία υποχρεωτικά θα μπει και η ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε ότι η ΑΕΚ θα πάρει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μόνη της 2 και 3 εκ. ευρώ όταν οι ομάδες της κατηγορίας λιμοκτονούν και στην καλύτερη περίπτωση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το ανώτατο ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος είναι 300.000-350.000 ευρώ», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες, που ακούστηκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες του a-sports.gr.
Είναι πάντως γεγονός ότι βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών στην Ένωση της Β' Εθνικής όλες οι ομάδες υποχρεωτικά μπαίνουν σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ένας προαπαιτούμενος όρος, που συνυπογράφουν οι πάντες προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να συνάψει χορηγική σύμβαση με οποιονδήποτε πέρα των τηλεοπτικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ επί παραδείγματι μπορεί να εισπράξει επιπλέον χρήματα υπό μορφή χορηγίας χωρίς περιορισμούς».
Παραβλέποντας κανείς ότι είναι έτσι κι αλλιώς γελοίο να αναρωτούνται οι ομάδες της Β' Εθνικής γιατί η ΑΕΚ να έχει άλλη αντιμετώπιση (όπως άλλη αντιμετώπιση είχε και στη Γ' Εθνική), η ουσία του πράγματος βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του ρεπορτάζ. Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της Ένωσης με τον ΟΤΕ, η ομάδα θα μπει κανονικά στην κεντρική διαχείριση (με ότι αυτή προβλέπει για όλες τις ομάδες) και από εκεί και πέρα θα υπογράψει συμπληρωματικά και χορηγική συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι...

Keywords
Τυχαία Θέματα