Μουντιάλ 2014: Τραγούδι για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το νικητή του «Arab Idol»

23:27 5/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο νικητής του τελευταίου διαγωνισμού στο ριάλιτι του αραβικού «Idol», ο Παλαιστίνιος Μοχάμεντ Ασάφ, θα δώσει τη φωνή του στο πρώτο «γραμμένο από τους οπαδούς» τραγούδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.

Αυτό ανακοινώθηκε από την UNRWA, την υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και η οποία εξήγησε ότι ο Ασάφ θα εκτελέσει το τραγούδι «Ασάφ360» για πρώτη φορά στις

10 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της διοργάνωσης.

Ο 23χρονος Άραβας τραγουδιστής, ο οποίος κέρδισε το δεύτερο διαγωνισμό του αραβικού «Idol» το 2013 στη Βηρυτό, προέρχεται από το στρατόπεδο προσφύγων Khan Yunis στη Λωρίδα της Γάζας. Η νίκη του εορτάστηκε σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και η UNRWA τον ονόμασε πρεσβευτή για τα θέματα των προσφύγων.

Το τραγούδι που θα τραγουδήσει ο Ασάφ και το οποίο γράφτηκε, συνετέθη και ηχογραφήθηκε σε μία μόλις ημέρα, αντανακλά το πνεύμα της ελπίδας, της ενότητας και της νεότητας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αναφέρει η UNRWA σε σχετική δήλωσή της.

Στην εκπόνηση του κειμένου συνέβαλαν οι θαυμαστές του Παλαιστίνιου τραγουδιστή, προς τον οποίο υποβλήθηκαν ιδέες και προτάσεις μέσω του Twitter και του Facebook από όλο τον πλανήτη. Το «Ασάφ360» θα γίνει επίσης ο ύμνος της εκστρατείας «Δώστε για Τρόφιμα» που ξεκίνησε από την UNRWA, όπως έκανε γνωστό η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πρόκειται για μια εκστρατεία, η έναρξη της οποίας συμπίπτει με εκείνη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συνεχίζεται μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού, με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια για το περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους πρόσφυγες, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διατροφής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα