Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει σχέδιο Β, η Ελλάδα πρέπει τώρα να ζητήσει παράταση

13:47 17/2/2015 - Πηγή: AEK365

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να στείλει αίτημα για την παράταση του [ισχύοντος] προγράμματος [...] Είμαστε ενωμένοι, δεν υπάρχει σχέδιο Β» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στον απόηχο του Eurogroup όπου ο ίδιος παρουσίασε στον Γιάνη Βαρουφάκη προσχέδια που είχαν σαφείς διαφορές σε σχέση με το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στο Eurogroup.

«Η Κομισόν συμβάλει στο συλλογικό έργο του Eurogroup. Δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο έγγραφο. Υπάρχουν συνεισφορές

στη συνολική συμφωνία», συμπλήρωσε, ουσιαστικά υπογραμμίζοντας πως η Κομισιόν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα του Eurogroup στη διαπραγμάτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Το πλαίσιο στο οποίο δουλεύουμε είναι το Eurogroup, δεν θα μπω σε ‘εγγραφολογία'», δήλωσε χαρακτηριστικά και λιτά η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Προσέθεσε δε πως σε ένα Eurogroup υπάρχουν πολλά προσχέδια για τη διαμόρφωση ενός τελικού κοινού ανακοινωθέντος και πως την τελικά απόφαση για το επίσημο έγγραφο λαμβάνει ο πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το σχέδιο της Κομισιόν είναι το σχέδιο των 19 [κρατών-μελών]» της ευρωζώνης και του Eurogroup, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τόνισε πως ο πάγιος ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να δρα ως «διαμεσολαβητής» για την επίτευξη συμφωνιών, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί την αρμοδιότητα της ευρω-ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα