Μόρας: Με αποφασιστικότητα για τη νίκη

13:19 13/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Εθνική Ελλάδας δίνει κρίσιμο παιχνίδι τη Τρίτη κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία με τον Βαγγέλη Μόρα να υπογραμμίζει πως οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα προκειμένου να πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Σε συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ελλάς Βερόνα τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε με την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να δείξουμε αποφασιστικότητα. Η Βόρεια Ιρλανδία

είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει δυνατά, έχει κατοχή της μπάλας και δεν θα είναι εύκολο το ματς. Έχουμε τη θέληση να κάνουμε κάτι καλό.
Πριν ξεκινήσουν τα ματς του ομίλου, λέγαμε ότι φαβορί είμαστε εμείς και η Ρουμανία. Όλοι αυτό πιστεύαμε. Όμως ξέρουμε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο και τα φαβορί πρέπει να το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν περίμενα η Βόρεια Ιρλανδία να έχει έξι βαθμούς. Δίκαια είναι εκεί, όμως το μόνο που με απασχολεί είναι να κερδίσουμε εμείς και να πάμε στους τέσσερις βαθμούς. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την παρουσία του Ρόι Κάρολ στην Εθνική της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Βαγγέλης Μόρας τόνισε: «Ο Ρόι είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Το ξέρουμε όχι μόνον από τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά. Δεν είναι καλό για εμάς, διότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί να ενημερώσει τους συμπαίκτες του για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Όμως εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα. Ανυπομονούμε να έρθει η αυριανή ημέρα».

Σχετικά με το αν το αυριανό παιχνίδι είναι τελικός, ο Μόρας ξεκαθάρισε πως «αυτό που λέω πάντοτε στην καριέρα μου είναι ότι κάθε ματς είναι τελικός. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου. Αν αύριο έρθει κάποιο στραβό αποτέλεσμα που δεν θέλω να το σκέφτομαι, θα φανεί στην πορεία αν ήταν τελικός. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ο δρόμος είναι μακρύς, εμείς πρέπει να έχουμε κάτω το κεφάλι. Είναι τιμή να φοράμε το εθνόσημο και πρέπει να βλέπουμε το συγκεκριμένο ματς ως τελικό. Αν νικήσουμε θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα μετά. Και δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε την κατάσταση».
Τέλος, σχετικά με το αν λείπει κάτι από την Εθνική ομάδα, τόνισε: «Είναι μόλις το τρίτο ματς του Ρανιέρι. Δεν είχε τον χρόνο να μεταφέρει στην ομάδα όλα όσα έχει στο μυαλό του. Δεν ξέρει και την ελληνική πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά που δουλεύει στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να μπει σε καλούπι. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να τον κερδίσεις για να σου δώσει το 200%. Όλοι μας, όμως, είμαστε έμπειροι, παίζουμε σε μεγάλα πρωταθλήματα, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας και πειθαρχημένος. Επομένως είναι πιο εύκολο να μεταφέρει τις σκέψεις του. Κούραση δεν υπάρχει. Τη σωματική πρέπει να την αφήσουμε απ' έξω. Όλα είναι στο μυαλό. Έχουμε παίξει οκτώ ματς συνεχόμενα, αλλά κούραση δεν υπάρχει. Υπάρχει θέληση για διάκριση. Είναι η Εθνική Ελλάδος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απ' το να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου».
Για το αν αισθάνεται πως χτίζεται κάτι σπουδαίο με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τιμόνι της Εθνικής, ο έμπειρος στόπερ επεσήμανε πως «αυτό που έχει δείξει ο κόουτς είναι πως θέλει να εμπιστευτεί νέους παίκτες. Αυτό είναι θετικό. Για άλλους μπορεί να είναι αρνητικό. Αυτό που με στενοχωρεί είναι να βλέπω κριτική για τις επιλογές του προπονητή ως προς τους νέους. Έτσι είμαστε, το δεχόμαστε. Καθένας προσπαθεί να κάνει κριτική που δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπεί. Εγώ βλέπω θετικά βήματα και πρέπει να στηρίξουμε τις επιλογές του προπονητή. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Όταν γίνεται μια αλλαγή μπορεί να έρθει και το στραβό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».
Και κατέληξε: «Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 200% κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Για εμένα είναι σαν να παίζω για τελευταία φορά στην Εθνική και πρέπει να δώσω τα πάντα. Ο κόσμος είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Εύχομαι να είναι δίπλα μας διότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα